Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;

ΣΤΟ 2,8% Η ΔΙΑΦΟΡΑ


ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΖΕΣΤΗ;;;;

Ή ΤΟ ΕΙΠΕ
Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ;
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:
"ΤΟΠΕ - ΤΟΠΕ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ,
ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΣ"!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;
ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ...

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛ......Σ

"ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΓΩ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ Α.Ε.Χ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΡΩ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ Α.Ε.Χ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΗΝ Δ' ΞΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΜΑΛ......Σ.

ΣΧΟΛΙΟ:
ΦΙΛΕ, ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ.
ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ κ. ΠΡΙΟΝΑΣ.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Θ' ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΣΤΗ Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!!
ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;
ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΑΛ....Σ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ.
ΤΕΛΟΣ, ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.....

ΠΑΤΑΕΙ Σ' ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ!!!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΣ;

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ
Η ΙΩΑΝΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΨΟΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΧΡΟΝΟ
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΙΣ 11.30
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 10.00
ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ.

ΣΕ ΛΙΓΟ
ΠΟΙΟΣ ΠΑΤΑΕΙ
ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΑ
ΚΑΡΒΟΥΝΑ;

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΠΑΖΩΝ ΚΑΙ ΑΜΙΑΝΤΟΥ..

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ......
ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΕΔΩ ΠΗΡΑΝ ΣΤΡΟΦΗ.....

ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ......

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ;;;;;;

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.

Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ...






ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ Ν' ΑΚΟΥΩ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ
ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ,
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ,
ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;
ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΟΥΤΕ ΣΤΑΣΗ
ΟΥΤΕ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
κ. ΚΩΣΤΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ,
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕ
ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ,
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ
κ. ΑΙΔΙΝΗ
Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΩΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΪΔΙΝΗ
ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ.
ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ
ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ
ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ
ΤΑ ΜΠΑΖΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ
ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!
ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΩΤΟ.....

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΘΕΜΙΤΟΣ
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΥΡΙΕ ΑΡΜΟΝΗ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΩΡΑΡΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΕΣ - ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΠ.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ;
Η κρίση
φέρνει... ψώνια
Φαίνεται πως αν η καταναλωτική ζήτηση έχει διεθνώς πέσει τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης, φταίνε οι άνδρες γι' αυτό, αφού μια νέα επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι, ακριβώς στις περιόδους κρίσης, οι γυναίκες ψωνίζουν ακόμη περισσότερο από ό,τι συνήθως στις ομαλές οικονομικές περιόδους.
Η έρευνα έγινε από την καθηγήτρια του βρετανικού πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ Κάρεν Πάιν, συγγραφέα επίσης του φετινού βιβλίου "Sheconomics", σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science. Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου οι μισές γυναίκες δηλώνουν τρομαγμένες από την κρίση και αισθάνονται ότι η οικονομική τους κατάστασή τους έχει χειροτερεύσει. Κι ενώ τρεις στις τέσσερις (75%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να κάνουν κάποιου είδους περικοπές στις συνολικές δαπάνες τους, την ίδια στιγμή ακόμα περισσότερες (79%) αναφέρουν ότι θα κάνουν σπατάλες σε ψώνια για να ανεβάσουν την ψυχική τους διάθεση!
Το 40% των γυναικών θεωρεί ότι η κατάθλιψη αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τις παραπανίσιες αγορές τους στα μαγαζιά, ενώ το 60% δηλώνει ότι όταν νιώθουν "κάπως πεσμένες", είναι ένας καλός λόγος για σπατάλες. Σύμφωνα με την ερευνήτρια, "αυτού του είδους η αντισταθμιστική κατανάλωση λειτουργεί ως μέθοδος ρύθμισης των έντονων συναισθημάτων".
Είναι γνωστό από προηγούμενες έρευνες ότι ο πειρασμός για κατανάλωση κατακλύζει ορισμένους ανθρώπους (ιδίως γυναίκες), είτε απλώς για λόγους υλιστικής-καταναλωτικής νοοτροπίας είτε για την αντιμετώπιση των συναισθηματικών-ψυχικών προβλημάτων. Πολλοί ερευνητές έχουν παρομοιάσει αυτή την κατάσταση με εθισμό και τη θεωρούν επιδεινούμενο πρόβλημα στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία. Μια έρευνα στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το 6% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών μπορούν να θεωρηθούν "ψυχαναγκαστικοί" αγοραστές/αγοράστριες.
Η νέα βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο δεν "φρενάρεται" από μια οικονομική κρίση, αλλά μάλλον γίνεται ακόμα πιο έντονη και?ψυχαναγκαστική. Ορισμένοι άνθρωποι, κατά την ερευνήτρια, χρησιμοποιούν ναρκωτικά ή αλκοόλ για να τα βγάλουν πέρα με τα συναισθήματά τους, αλλά κυρίως οι γυναίκες καταφεύγουν στα ψώνια ως άμυνα απέναντι στα αρνητικά αισθήματά τους ή στη γενικότερη έλλειψη ικανοποίησης με τη ζωή τους. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι, αν γυναίκες δεν μπορούν ή εμποδιστούν να ψωνίσουν, ίσως αυξηθούν τα προβλήματα νοητικής υγείας τους, όπως το άγχος και η κατάθλιψη!
Καλώς ή κακώς όμως, η έρευνα διαπίστωσε ότι όλες οι γυναίκες δεν το ευχαριστιούνται όταν ψωνίζουν. Το 25% αναφέρουν ότι έχουν αισθήματα λύπης, ενοχής ή ντροπής για τις αγορές που έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που, κατά την Πάιν, θυμίζει τις αντιδράσεις των ανθρώπων και σε άλλα είδη εθισμού.
Άραγε πόσο θα έπρεπε να χαίρονται οι σύζυγοι γι' αυτά τα αισθήματα ενοχής;

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Ο ΜΙΧΕΛΗΣ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ
ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.
Ο ΤΕΡΤΙΠΗΣ "ΘΑ ΧΑΘΕΙ"
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ "ΠΡΟΔΟΣΙΑ"
ΧΑΛΙΩΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ "ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ"

Από το μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής

«Μονομάχοι» Ρόδος και Παναιτωλικός
στο μπαράζ
για την άνοδο στη Β' Εθνική
Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα διεξαχθεί το Σάββατο (17:00) το μπαράζ ανάμεσα σε Ρόδο και Παναιτωλικό, με το νικητή της αναμέτρησης να παίρνει το τρίτο «εισιτήριο» ανόδου για τη Β' Εθνική. Οι δύο ομάδες θα λύσουν σε μάχη... χωρίς αύριο τις διαφορές τους για να προλάβουν το «τρένο» του προβιβασμού.
Και οι δύο τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους και στο γήπεδο του Πανιωνίου θα παλέψουν για μια θέση στον «ήλιο» του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.
Ο Μιχάλης Κουκουλάκης από τον σύνδεσμο του Ηρακλείου ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα διατεθούν συνολικά 11.500 εισιτήρια.

Να σημειωθεί ότι Ηλιούπολη και Δόξα Δράμας έχουν ήδη προβιβαστεί από τους δύο ομίλους της Γ' Εθνικής.

Από το μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής

«Μονομάχοι» Ρόδος και Παναιτωλικός

στο μπαράζ

για την άνοδο στη Β' Εθνική

Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα διεξαχθεί το Σάββατο (17:00) το μπαράζ ανάμεσα σε Ρόδο και Παναιτωλικό, με το νικητή της αναμέτρησης να παίρνει το τρίτο «εισιτήριο» ανόδου για τη Β' Εθνική. Οι δύο ομάδες θα λύσουν σε μάχη... χωρίς αύριο τις διαφορές τους για να προλάβουν το «τρένο» του προβιβασμού.
Και οι δύο τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους και στο γήπεδο του Πανιωνίου θα παλέψουν για μια θέση στον «ήλιο» του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.
Ο Μιχάλης Κουκουλάκης από τον σύνδεσμο του Ηρακλείου ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα διατεθούν συνολικά 11.500 εισιτήρια.

Να σημειωθεί ότι Ηλιούπολη και Δόξα Δράμας έχουν ήδη προβιβαστεί από τους δύο ομίλους της Γ' Εθνικής.

ΥΠΟΜΟΝΗ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

«Στο Internet ξεχνώ την ασθένεια»

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών
η γηραιότερη blogger στον κόσμο
Η Ισπανίδα Μαρία Αμέλια Λόπες, η θεωρούμενη ως η γηραιότερη μπλογκερ στον κόσμο, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 97 ετών, ανέφερε η οικογένειά της.
Η Λόπες στο
μπλογκ της –το διατηρούσε από την ημέρα των 95ων γενεθλίων της σαν δώρο από τον εγγονό της– μιλούσε, μεταξύ άλλων, για τον ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, τις πολιτικές της πεποιθήσεις και την κακή κατάσταση της υγείας της.
Σε συνέντευξή της στο Guardian το 2007 έλεγε ότι το μπλογκ της έδωσε νέα παράταση στη ζωή της. Το περασμένο Φεβρουάριο έγραφε: «Όταν είμαι στο Internet, ξεχνώ την ασθένειά μου».
Ήταν μάλιστα δημοφιλής στην Ισπανία: πέρυσι την είχε επισκεφτεί και ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.
Newsroom ΔΟΛ

Προς το συμφέρον όλων»

Κοινά αποδεκτή λύση
για την ονομασία της ΠΓΔΜ
ζητά η Χίλαρι Κλίντον
Αποφασισμένη να εργαστεί για λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στο Κυπριακό δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ενώ, παράλληλα, 19 βουλευτές κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισμα επικριτικό της κυβέρνησης στης ΠΓΔΜ.
Σχετικά με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, η Χ.Κλίντον δήλωσε:

«Έχω μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος με τρόπο που θα είναι αποδεκτός και από τα δυο μέρη. Ο αναπληρωτής υπουργός Στάινμπεργκ βρέθηκε πρόσφατα στην περιοχή επιχειρηματολογώντας επ' αυτού. Σε σχέση με αυτό το θέμα δεσμευτήκαμε πολύ νωρίς ως κυβέρνηση.
»Φυσικά, πρέπει να επιλυθεί από τα ίδια τα μέρη, αλλά ενθαρρύνουμε τη λύση του η οποία νομίζουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων. Θα ανοίξει τον δρόμο για κινητικότητα προς την ένταξη άλλης μιας χώρας [ενν. της ΠΓΔΜ] στην ΕΕ κάτι που νομίζουμε ότι θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή».
Αναφερόμενη στο Κυπριακό, η υπουργός δήλωσε ότι «και οι δυο πλευρές κρατούν το κλειδί. Πιστεύουμε σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε και να εργαζόμαστε προς αυτό τον στόχο που νομίζουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων».
Η Χίλαρι Κλίντον, απευθυνόμενη στα μέλη της Ομογένειας, υπογράμμισε ότι «είμαστε δεσμευμένοι για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι προσβλέπει «στην επόμενη επίσκεψή μου στην Ελλάδα στο τέλος του επόμενου μήνα, όταν η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μια σημαντική συγκέντρωση, για να μιλήσουμε για τη σταθερότητα στην Ευρώπη και πολλά άλλα περιφερειακά ζητήματα στα οποία εργαζόμαστε μαζί». Η υπουργός Εξωτερικών, όπως έγινε γνωστό, θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 28-29 Ιουνίου με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.
Ψήφισμα για την ΠΓΔΜ
Εν τω μεταξύ, 19 βουλευτές κατέθεσαν στη Βουλή
των Αντιπροσώπων ψήφισμα με το οποίο καλείται «η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να εργαστεί με την Ελλάδα στο πλαίσιο της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών [...] για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις διεθνείς χρήσεις».
Στο ψήφισμα (H.Res.486) επικρίνεται η κυβέρνηση των Σκοπίων ότι με την ανθελληνική της ρητορική δημιουργεί στους πολίτες της εχθρικά αισθήματα εναντίον της Ελλάδας και με τον τρόπο αυτό υπονομεύει την αρχή της καλής γειτονίας.
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ στα Βαλκάνια στο πλαίσιο της προσπάθειας να εμπεδωθεί η σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ύψος των ελληνικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ και συνολικά στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ακόμη, επισημαίνεται η εχθρική δραστηριότητα και προπαγάνδα της κυβέρνησης Γκρούεφσκι εναντίον της Ελλάδας, και υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές των Σκοπίων ενθάρρυναν τους πολίτες τους να μποϋκοτάρουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα.
Η ΠΓΔΜ καλείται να απέχει από κάθε εχθρική δραστηριότητα εναντίον της Ελλάδας και να σταματήσει να παραβιάζει την Ενδιάμεση Συμφωνία ασκώντας προπαγάνδα.
Το ψήφισμα κατατέθηκε από 19 βουλευτές,14 του Δημοκρατικού κόμματος και πέντε του Ρεπουμπλικανικού ενώ ακολουθεί το προηγούμενο των αποφάσεων 356 της Βουλής και 300 της Γερουσίας που είχαν κατατεθεί στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του Κογκρέσου και είχαν συγκεντρώσει την υποστήριξη 130 νομοθετών, μεταξύ των οποίων και του νυν προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ.
ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛO ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ,
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
"ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ"
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΣΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Νέες περιβαλλοντικές διατάξεις
για μελισσοκομία

Νέες διατάξεις, για την προστασία του περιβάλλοντος, από τη μελισσοκομική δραστηριότητα θεσπίστηκαν με υπουργική απόφαση που τροποποιεί την αγορανομική διάταξη για την ασφάλεια και προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος και την πρόληψη αγροτικών αδικημάτων.
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις :
• Απαγορεύεται στους μελισσοκόμους να τοποθετούν κυψέλες σε καλλιεργημένες ή ακαλλιέργητες εκτάσεις, χωρίς προηγουμένως την γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών των εν λόγω εκτάσεων.
• Οι μελισσοκόμοι υποχρεούνται να αναγράφουν, σε ικανοποιητικό αριθμό κυψελών, το ονοματεπώνυμο, την διεύθυνση και το τηλέφωνό τους.
• Κατά την τοποθέτηση κυψελών στην ύπαιθρο, πρέπει να ενημερώνεται ο αρμόδιος αγροφύλακας της περιοχής.
• Απαγορεύεται να αφήνονται προεξέχοντα σε δρόμους ή μονοπάτια, κλαδιά δένδρων, θάμνοι ή άλλα αντικείμενα, που εμποδίζουν τη διάβαση πεζών ή οχημάτων, ή να ανοίγονται τάφροι ή άλλες εκβαθύνσεις, ώστε η διέλευση να καθίσταται επικίνδυνη.

Χατζηγάκης

135 εκατ. ευρώ για έργα
στα καμμένα δάση
Ποσό 135 εκατ. ευρώ διατίθεται για έργα σε δάση και δασικές εκτάσεις που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.
Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, εγκρίθηκε δαπάνη 135 εκατ. ευρώ, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" για τη χρηματοδότηση έργων που αφορούν:
-Αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στις καμένες εκτάσεις του 2007, στις περιοχές Natura 2000 και στις εκτάσεις που είναι διπλοκαμένες κατά την τελευταία δεκαετία.
-Αναδασώσεις για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος και του τοπίου εκεί όπου η φυσική αναγέννηση δεν εξασφαλίστηκε και χρειάζεται τεχνητή υποστήριξη.
Για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα σε ορεινές περιοχές θα διατεθούν 49,5 εκατ. ευρώ και για αναδασώσεις και έργα αποκατάστασης 85,4 εκατ. ευρώ.
Φορείς για την εκτέλεση των έργων είναι τα δασαρχεία.
Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών με νέες δράσεις μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ;

των υπαλλήλων του ΕΟΤ
στον Κ. Μαρκόπουλο"

"Σε πλήρη παραλυσία βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΕΟΤ στην οδό Τσόχα 7 αφού τα στελέχη και οι υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν κηρύξει «ανένδοτο» κατά του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλου και του Προέδρου Γ. Κοφίνη.
Με ανακοίνωση που... εξέδωσαν μάλιστα τους καταγγέλλουν ανοιχτά ζητώντας να σταματήσουν «τις πιέσεις που ασκούνται από εξωθεσμικούς παράγοντες» και θίγουν- όπως λένε- τη «δημοσιοϋπαλληλική τους αξιοπρέπεια».
Τα στελέχη του ΕΟΤ είναι έξω φρενών με τους δύο στενούς συνεργάτες του Υπουργού.
Τον κ. Τσιούτσια, που είναι δημοσιογράφος και διευθυντής του γραφείου Τύπου και την κ. Χιώτη, που έχει τοποθετηθεί υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΕΟΤ.
Όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι τα δύο αυτά πρόσωπα απειλούν, βρίζουν και εκβιάζουν καθημερινά στους διαδρόμους του Οργανισμού επιβάλλοντας ένα καθεστώς μίας «ιδιότυπης δικτατορίας» στον ΕΟΤ.
Όλες αυτές τις μέρες οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΕΟΤ έχουν ξεσηκωθεί και βρίσκονται σε λευκή απεργία μέχρις ότου ο Υπουργός Κ. Μαρκόπουλος αποσύρει τους δύο συνεργάτες τους ή έστω «τους μαζέψει», όπως λένε. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που ο κ. Μαρκόπουλος ανέλαβε το Υπουργείο έχουν «νεκρώσει» τα πάντα και ο ΕΟΤ έχει διαλυθεί.
Ο δε Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κοφίνης φαίνεται να έχει διακοσμητικό ρόλο εκεί αφού και ανίδεος είναι και καμία σχέση με το αντικείμενο δεν έχει.
Πρόκειται για έναν εγκάθετο του Βαλυνάκη που από φυτευτός Πρόεδρος του ΕΚΕΜ μεταπήδησε- πάλι φυτευτός- στη θέση του Προέδρου του ΕΟΤ. Όλα αυτά τα βλέπουν οι τουριστικοί φορείς οι οποίοι έχουν πάψει πλέον να ασχολούνται σοβαρά με την περίπτωση Μαρκόπουλου.
Τον έχουν μάλλον για να γελάνε αφού κανείς από αυτούς δε δέχεται να συνδιαλλαγεί μαζί του. Άραγε αυτά είναι που τον τελευταίο καιρό ο κ. Μαρκόπουλος είναι μέσα στα νεύρα; "
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ troktiko

ΑΡΤΑΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Με αφορμή την 19η Μαίου,
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας
των Ελλήνων του Πόντου,
την Κυριακή 24/5/2009 το πρωί
θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Νέας Αρτάκης
"ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ"
και στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης
Νέας Αρτάκης
επιμνημόσυνη δέηση.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Στρες
και θυρεοειδοπάθειες

To στρες ενοχοποιείται για την εμφάνιση των αυτοάνοσων θυρεοειδοπαθειών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα των παθήσεων του θυρεοειδούς.
Ενώ η ιωδιοπενία αποτελούσε τον κύριο παράγοντα μορφολογικών και λειτουργικών διαταραχών του θυρεοειδή, φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Οι αυτοάνοσες θυρεοειδοπάθειες, όπως η χρόνια θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ο υπερθυρεοειδισμός Graves και η θυρεοειδίτιδα της λοχείας, είναι πλέον οι πιο συχνές αυτοάνοσες διαταραχές και προσβάλλουν σχεδόν το 5% του συνολικού πληθυσμού.
«Πολλοί αιτιολογικοί παράγοντες, εξωγενείς και ενδογενείς, έχουν ενοχοποιηθεί για την καταιγίδα της εμφάνισης θυρεοειδικής αυτοανοσίας, όπως το ίδιο το ιώδιο σε μεγάλες δόσεις, διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, φάρμακα, η κληρονομική προδιάθεση κ.α. Ωστόσο, κεντρικό ρόλο στην εμφάνιση αυτών των νοσημάτων σε κληρονομικά προδιατεθειμένα, και μη, άτομα, κατέχει το επίμονο στρες, αυτό δηλαδή το οποίο δεν μπορεί να το διαχειρισθεί ή να το εκλογικεύσει το άτομο και κυρίως το λεγόμενο ψυχοκοινωνικό στρες», επισήμανε ο ενδοκρινολόγος-επιμελητής ενδοκρινολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Παναγία», Νικόλαος Ποντικίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την 25 Μαϊου, Πανευρωπαϊκή Ημέρα Θυρεοειδούς.
Όπως έχουν καταδείξει πολλές έρευνες, όπως αυτή της επιστημονικής ομάδας του Έλληνα καθηγητή Χρούσου, στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, στη διάρκεια του στρες και στην προσπάθεια, που καταβάλλει ο οργανισμός για να αντιμετωπίσει τον επερχόμενο κίνδυνο, αυξάνονται δύο σημαντικές ορμόνες των επινεφριδίων, η κορτιζόλη και οι κατεχολαμίνες (αδρεναλίνη, νοραδρεναλίνη).
Οι ορμόνες αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η κυτταρική και χυμική ανοσία, μέσω ενός πολύπλοκου καταρράκτη αντιδράσεων. Ανάλογα με τις περιστάσεις, είτε υπερτερεί η πρώτη και καταστρέφονται κύτταρα, είτε υπερτερεί η χυμική ανοσία και διεγείρονται τα κύτταρα, όπως στην περίπτωση π.χ. του υπερθυρεοειδισμού.
«Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι βιώνουν αιφνίδια εμφάνιση υπερθυρεοειδισμού και υποθυρεοειδισμού ή και άλλων νοσημάτων, έπειτα από έντονα στρεσογόνα γεγονότα της ζωής τους όπως χωρισμός, θάνατος, οικονομική στενότητα κ.λπ. Μάλιστα, υπάρχουν δημοσιεύσεις αύξησης των ποσοστών του υπερθυρεοειδισμού και σε περιόδους πολέμου, όπως π.χ. στη Σερβία μεταξύ 1992-1995, όπου διαπιστώθηκε μεγάλη και απότομη αύξηση νέων επεισοδίων», πρόσθεσε ο κ. Ποντικίδης.
Η θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια
Η θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια, μια αυτοάνοση διαταραχή της οποίας ο ακριβής παθογενετικός μηχανισμός δεν έχει πλήρως διευκρινισθεί, αποτελεί τη συχνότερη εξωθυρεοειδική εκδήλωση της νόσου του Graves, που, στη σοβαρότερη μορφή της, επιδεινώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Χαρακτηρίζεται από αύξηση του όγκου των εξοφθάλμιων μυών, καθώς και του οπισθοβολβικού λιπώδους και συνδετικού ιστού.
Ποσοστό περίπου 5% από τους ασθενείς με νόσο του Graves πάσχουν από πολύ σοβαρή θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια. Οι άνδρες φαίνεται ότι εμφανίζουν σοβαρότερα προβλήματα σε σχέση με τις γυναίκες. Ενδιαφέρον έχει ότι η θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια μπορεί να εμφανίζεται πριν, ταυτόχρονα, ή μετά, από την εμφάνιση της κυρίας νόσου (νόσος του Graves). Στις ήπιες μορφές, αφού κάνει τον κύκλο της, σε ένα μεγάλο ποσοστό βελτιώνεται αυτόματα, ενώ ποσοστό περίπου 5% με σοβαρή νόσο χρειάζεται θεραπευτική αντιμετώπιση για να αποφευχθούν η οπτική νευρίτιδα και η τύφλωση», επισήμανε ο διευθυντής ενδοκρινολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Παναγία», Γεράσιμος Κρασσάς.
Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι αντιμετώπισης της νόσου. Φαρμακευτική, ακτινοβόληση των κόγχων και χειρουργική. Το βασικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της σοβαρής οφθαλμοπάθειας είναι η κορτιζόνη, η οποία σήμερα χορηγείται ενδοφλεβίως. Η φαρμακευτική θεραπεία έχει ευνοϊκά αποτελέσματα σε ποσοστό 60-65% των αρρώστων. Τελευταία, δοκιμάζονται νέα φάρμακα, όπως η ριτουξιμπάμη και πεντοξυφιλίνη. Η πεντοξυφιλίνη δοκιμάσθηκε σε μία μεγάλη πανευρωπαϊκή πολυκεντρική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευθούν πολύ σύντομα. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς
Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ο πιο συχνός καρκίνος των ενδοκρινών αδένων, προσβάλλει όλες τις ηλικίες και κυρίως τις γυναίκες. Συνήθως αναπτύσσεται σε προϋπάρχοντες όζους του θυρεοειδή, που είναι συχνοί στον υγιή πληθυσμό, είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικός και έχει καλή πρόγνωση.
Τα μικροκαρκινώματα και διαμέτρου μικρότερης του ενός εκατοστού και τα περισσότερα, δεν εξελίσσονται σε κλινικό καρκίνο. Περιβαντολογικοί και γενετικοί παράγοντες πιστεύεται ότι συμμετέχουν στον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του θυρεοειδή.
«Η μόνη σαφής αιτιολογία φαίνεται ότι είναι η έκθεση σε εξωτερική ακτινοβολία, κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η επίδραση και άλλων παραγόντων, εκτός της ακτινοβολίας, είναι πιθανά απαραίτητη για να γίνει ο καρκίνος κλινικά εμφανής. Με δεδομένη την 3πλάσια επίπτωση του καρκίνου στις γυναίκες, διάφορες επιδημιολογικές μελέτες έχουν ελέγξει την πιθανή συσχέτισή του με παράγοντες αναπαραγωγής και ορμόνες. Αυξημένος δείκτης μάζας σώματος στις γυναίκες συνδέεται άμεσα με εμφάνιση καρκίνου του θυρεοειδή», ανέφερε η ενδοκρινολόγος, διευθύντρια ενδοκρινολογικής κλινικής του Θεαγενείου Νοσοκομείου, Καλλιόπη Παζαϊτου.
Τις τελευταίες δεκαετίες η συχνότητά του αυξήθηκε στις βιομηχανοποιημένες χώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αύξηση αφορά το θηλώδες καρκίνωμα και κυρίως όγκους μικρότερους από ένα εκατοστό, ενώ οι υπόλοιποι ιστολογικοί τύποι δεν εμφάνισαν σημαντική αύξηση. Η αύξηση δεν συνοδεύεται και από αύξηση των θανάτων.
«Τα τελευταία δύο χρόνια ξεκινήσαμε μια φιλόδοξη προσπάθεια καταγραφής του εν λόγω καρκίνου στην ενδοκρινολογική κλινική του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που αποτελεί κέντρο αναφοράς της νόσου για τη Βόρειο Ελλάδα. Από μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι ο καρκίνος του θυρεοειδή έχει υπερδιπλασιασθεί την τελευταία δεκαετία. Είναι πολύ πιθανό η αύξηση αυτή να διαπιστώνεται, επειδή υπάρχουν ακριβέστερες μεθόδοι διάγνωσης, όπως το υπερηχογράφημα και η βιοψία με λεπτή βελόνη», εξήγησε η κ. Παζαϊτου.
Να σημειωθεί ότι το υπερηχογράφημα εντοπίζει όζους μικρούς, ως 2 mm, δεν είναι όμως σε θέση να εντοπίσει με ακρίβεια τους όζους με καρκίνο. Έτσι, είναι πολύ πιο ευαίσθητο από τα δάκτυλα του εξεταστή, που ψηλαφούν όζους διαμέτρου μεγαλύτερης του ενός εκατοστού. Υπολογίζεται ότι 20% των ενηλίκων έχουν ψηλαφητό όζο και 67% όζο εμφανή στο υπερηχογράφημα.
Ασθενείς στους οποίους διαγιγνώσκεται καρκίνος του θυρεοειδή με λεπτή βελόνη, όσο μικρός και αν είναι, οδηγούνται σε θυρεοειδεκτομή, προκειμένου να μην υπάρξουν επιπλοκές, όπως υποθυρεοειδισμός και εξάρτηση από τη θυροξίνη εφ΄όρου ζωής, υποπαραθυρεοειδισμός με εξάρτηση από ασβέστιο και βιταμίνη D, βλάβη στο λαρυγγικό νεύρο και δυσκολίες στη φώνηση.
Η θεραπεία του διαφοροποιημένου καρκίνου του θυρεοειδή είναι χειρουργική και σκοπός είναι να αφαιρεθεί κάθε καρκινική εστία. Μετεγχειρητικά, ένα μεγάλο μέρος ασθενών, που βρίσκονται σε κίνδυνο για υποτροπές ή μεταστάσεις, υποβάλλεται σε καταστροφή του θυρεοειδικού υπολείμματος με τη χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου, ενώ όλοι υπόκεινται σε θεραπεία με θυροξίνη εφ΄ όρου ζωής.

ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ;

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΑ;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ;
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ;
ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΥΝΘΟ.
ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
ΔΗΜΟΣ- ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Ο κ. ΠΕΤΡΟΣ ΣΜΥΛΑΚΟΣ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΨΗΛΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ
ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ,
ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ,
ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ!!
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΜΩΣ
ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΒΟΗΘΟΥΝ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΤΟΝ κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,
ΑΦΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ
ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ;

Ετοιμη η Εθνική Νέων
για την πρεμιέρα
Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Νέων την πρεμιέρα του 3ου ομίλου της ενδιάμεσης φάσης του EURO U-19, με αντίπαλο την Τουρκία.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 23/5/2009 και ώρα 19:00 (Ελλάδος) στο Torres Novas της Πορτογαλίας, με διαιτητή τον Ιταλό Λούκα Μπάντι.
Δηλώσεις στο epo.gr έκαναν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Κυριάκος Παπαδόπουλος, Νίκος Καλτσάς.
Αναλυτικά:
Παπαδόπουλος: «Εχουμε μια δύσκολη αποστολή και καλούμαστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας στο πρώτο ματς με την Τουρκία, ώστε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεδιπλώσουμε το ταλέντο μας στο γήπεδο και θα αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι των αντιπάλων μας».
Καλτσάς: «Ο αγώνας με την Τουρκία είναι σημαντικός για την πορεία μας στο τουρνουά και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να μπούμε με το δεξί στη διοργάνωση. Ενα νικηφόρο αποτέλεσμα θα διώξει το άγχος που φυσιολογικά υπάρχει και θα ανεβάσει τη ψυχολογία της ομάδας. Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω για πρώτη φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση και που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω στην εθνική».

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών
Προκόπη Παυλόπουλου
μετά τη λήξη της συνεδρίασης
της Διακομματικής Επιτροπής.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η σημερινή Διακομματική Επιτροπή ασχολήθηκε με το αίτημα του Κ.Κ.Ε. για το γεγονός ότι ορισμένοι πλοίαρχοι με δική τους ευθύνη, η οποία θα ερευνηθεί και θα επιβληθούν κυρώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, δεν ολοκλήρωσαν και δεν κατέθεσαν στην οικεία Αρχή, που είναι το αρμόδιο Πρωτοδικείο, τις ονομαστικές καταστάσεις των πληρωμάτων τα οποία θα μπορούσαν και θα έπρεπε να ψηφίσουν εκτός των εκλογικών κέντρων που είναι εγγεγραμμένοι, γιατί βεβαίως υπηρετούν στα πλοία .
Άλλος τρόπος, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο παρελθόν, δεν υπάρχει από την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, την οποία και θα εκδώσουμε σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Τονίζω ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των ναυτικών ο οποίος θα μπορούσε να στερηθεί του εκλογικού δικαιώματος, αλλά στη σύγχρονη Δημοκρατία δεν έχει σημασία ο αριθμός, αλλά η ποιότητα της Δημοκρατίας.
Με βάση το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη προβαίνουμε σ’ αυτή την ενέργεια. Η καταληκτική ημερομηνία που μπορούν και πρέπει να υποβάλουν οι πλοίαρχοι τις ονομαστικές καταστάσεις είναι το βράδυ της Δευτέρας 25ης Μαΐου.
Η επόμενη ημέρα, Τρίτη, είναι η μέρα των ενστάσεων και τα οικεία Πρωτοδικεία την Τετάρτη το βράδυ θα εκδώσουν τις νέες καταστάσεις, ώστε να μην στερηθεί κανείς το εκλογικό του δικαίωμα.

Στο ΚΕΠ Συντάγματος η Φ.Πετραλιά

Από 1η Οκτωβρίου
η εφαρμογή του ΑΜΚΑ
από τα ασφαλιστικά ταμεία
Η εφαρμογή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) από τα ασφαλιστικά ταμεία πήρε παράταση και τελικά ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου 2009, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ΚΕΠ Συντάγματος.
Για τον ΑΜΚΑ είχε δοθεί αρχικά ημερομηνία εφαρμογής από 1ης Ιουλίου, ωστόσο μετά από τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην απόδοσή του στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, λόγω φόρτου στα ΚΕΠ, το υπουργείο Απασχόλησης επισήμανε πως πρόκειται για μια «διαρκή διαδικασία» και ότι «όλοι θα λάβουν ΑΜΚΑ».
Σήμερα, η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε πως η εφαρμογή του ΑΜΚΑ θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου.
Η κ. Πετραλιά συνομίλησε με τη διοίκηση του ΚΕΠ, με τους εργαζόμενους και με τους πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους για τον τρόπο απόκτησης του ΑΜΚΑ.
Η υπουργός παραδέχθηκε ότι γνωρίζει «τα ζητήματα που έχουν προκύψει, λόγω της αθρόας προσέλευσης» ασφαλισμένων και συνταξιούχων στα ΚΕΠ.
Ανακοίνωσε, δε, ότι παρόλο που ο ΑΜΚΑ έχει αποδοθεί σε 7.500.000 πολίτες, η εφαρμογή του από τα ασφαλιστικά ταμεία ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2009.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στη ΝΕΤ, την Πέμπτη, ο γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Δ.Μαμωνάς, δήλωσε πως εκτός των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, ΑΜΚΑ πρέπει να αποκτήσουν και όλα τα ανήλικα παιδιά.
Ο ΑΜΚΑ αποδίδεται στους πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Απασχόλησης στα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη διαδικτυακή πύλη του
ΑΜΚΑ.
Σημειώνεται πως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας, καλό θα είναι οι πολίτες να επιβεβαιώσουν -μέσω της γραμμής 11131 ή της διαδικτυακής πύλης του ΑΜΚΑ- εάν έχει εκδοθεί ΑΜΚΑ για αυτούς και μόνο στην περίπτωση που λάβουν αρνητική απάντηση να επισκεφθούν τα γραφεία του ΑΜΚΑ ή τα ΚΕΠ.
Newsroom ΔΟΛ


ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ
ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
"ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ"
ΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ,
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.
ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ,
ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ!!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ
ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΟΧ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΑΟΧ.
ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ 80% ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΟΧ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ 42 ΧΡΟΝΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΟΧ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟΨΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕ.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

ΧΑΛΚΙΔΑ







ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ!!
"ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ!!!!

Κλικ στο www.myGNTO.gr

Τη νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ
παρουσίασε
ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Τη «Διαδικτυακή Πύλη Παροχής Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας του Ελληνικού Τουρισμού» (www.myGNTO.gr) παρουσίασε την Παρασκευή ο υπουργός Κ.Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι με την προσπάθεια αυτή ο ΕΟΤ απαντά στις ψηφιακές προκλήσεις του διεθνούς τουριστικού περιβάλλοντος.
Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι γίνεται πράξη η εξαγγελία της ομογενοποιημένης στρατηγικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού.
Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εμμ.Αλεξανδράκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και επιδότηση επιχειρήσεων που θα θελήσουν να υλοποιήσουν ψηφιακές υποδομές (χώρους ασύρματου Ίντερνετ, υλοποίηση ιστοσελίδων με ηλεκτρονικές κρατήσεις κλπ), και στάθηκε στα πλεονεκτήματα της δυναμικής εισόδου στις λεωφόρους του Ίντερνετ.Μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης, η οποία προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά, θα δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη της να μπορεί να οργανώσει τις διακοπές του πραγματοποιώντας την ηλεκτρονική κράτηση των ξενοδοχείων, των αεροπορικών εισιτηρίων κλπ.
Προς την κατεύθυνση αυτή απαραίτητη κρίνεται η στήριξη των επιχειρήσεων στο εγχείρημα του υπουργείου προκειμένου να ξεδιπλωθούν σε πλήρη έκταση τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εφαρμογής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΥΜΗ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΟΤΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ, ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ, , ΔΙΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΗΜΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.
ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ.
"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ".
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ,

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ
ΚΑΙ ΔΕΝ Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, κ. ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ.
ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΟΤΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία 22-05-09
Επίσκεψη του Γ.Γ. της Περιφέρειας

Στερεάς Ελλάδας στο Νομό Φωκίδας

«Τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της Περιφέρειας για την άμεση ολοκλήρωση των Σφαγείων Λιδωρικίου και της οδού Γαλαξείδι-Βουνιχώρα…» δήλωσε ο κ. Σκλιάς
Την τήρηση των δεσμεύσεών του απέναντι στη Φωκίδα επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς.

Ο κ. Σκλιάς είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Δήμο Λιδωρικίου όπου συναντήθηκε με τους Δημάρχους που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο Σφαγείων Λιδωρικίου Καλλιέων, Λιδωρικίου, Τολοφόνος και Βαρδουσίων στο χώρο ανέγερσης των σφαγείων. Εκεί, υλοποιώντας τη δέσμευσή του χρηματοδότησε το έργο με ποσό ύψους 310.000 Ευρώ ώστε να αναμένεται πλέον η παράδοσή τους προς λειτουργία στους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Γαλαξειδίου στον οδικό άξονα Γαλαξειδίου-Βουνιχώρας ο οποίος μετά από χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ποσό ύψους 400.000 Ευρώ αναμένεται να είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή περίοδο.
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών ο κ. Σκλιάς συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ιτέας και πρόεδρο της ΤΕΔΚ Φωκίδας κ. Α. Παπαλάιο με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το Δήμο Ιτέας. Από το Δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας παρέλαβε μελέτη επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ιτέας προς ένταξη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 1,0 εκατ. Ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσφατης πρόσκλησης ενδιαφέροντος που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έργα διαχείρισης υδάτων.
Με την ολοκλήρωση των επαφών στο Νομό Φωκίδας ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:
«Επισκέφθηκα σήμερα ένα έργο πνοής για την ορεινή Φωκίδα, τα Σφαγεία Λιδωρικίου, έργο το οποίο αφορά τους πολίτες των τεσσάρων Δήμων του Συνδέσμου Καλλιέων, Λιδωρικίου, Τολοφόνος και Βαρδουσίων. Τα Σφαγεία Λιδωρικίου καλύπτουν τις ανάγκες τουλάχιστον 250 κτηνοτρόφων της περιοχής ενώ δημιουργούνται με τη λειτουργία του 50 νέες θέσεις εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,4 εκατ. Ευρώ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των τεσσάρων Δημάρχων και ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» καλύπτοντας έτσι το απαιτούμενο ποσό ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι 30/09/09. Ακόμη μια πρωτοβουλία ολοκληρώνεται καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες των πολιτών και προωθώντας την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Επίσης, επισκέφθηκα το δρόμο Βουνιχώρα – Γαλαξείδι οδικό άξονα που συνδέει την πόλη του Γαλαξειδίου με την ενδοχώρα της Φωκίδας. Όπως δεσμεύθηκα στην προ διμήνου συνάντηση εργασίας με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλαξειδίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέβαλλε το ποσό των 400.000 Ευρώ από Εθνικούς Πόρους με σκοπό την επιτάχυνση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργα σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο. Ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας ολοκληρώνεται προς όφελος των πολιτών του Νομού Φωκίδας.
Η συνάντησή μου με το Δήμαρχο Ιτέας μας έδωσε την ευκαιρία να εξετάσουμε από κοινού θέματα που αφορούν το Δήμο Ιτέας ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ένταξη της μελέτης επέκτασης του δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1,0 εκατ. Ευρώ στο ΕΣΠΑ. Να θυμίσω με την ευκαιρία ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε πρόσφατα πρόσκληση ενδιαφέροντος για έργα διαχείρισης υδάτων ύψους 12,35 εκατ. Ευρώ, ενώ το σύνολο των προσκλήσεων ενδιαφέροντος για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ έχει πλέον ξεπεράσει τα 200,00 εκατ. Ευρώ…»

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα εκλογικά τμήματα
του Νομού Ευβοίας
για τις Ευρωεκλογές
Δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του Νομάρχη με τον καθορισμό των Εκλογικών Τμημάτων και των Καταστημάτων Ψηφοφορίας στο Νομό Ευβοίας, στα οποία θα διενεργηθούν οι εκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η κατανομή των εκλογέων που θα ψηφίσουν σε αυτά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.naevias.gr

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ;
ΑΝΑΦΕΡΙ ΚΑΤΙ;
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ
ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ;
ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ
ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΩ,
ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ "ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ"
ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!!!
ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕ
ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΗ ΚΑΤΙ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.
ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ,
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!
ΣΤΙΣ 18.00
ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ
ΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.
ΞΑΧΝΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΡΩ
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΩ
ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ.

ΠΑΣΟΚ

Ένα παράδειγμα
για τον κ. Ραγκούση

Κύριε Ραγκούση, στην ομιλία σας στην Χαλκίδα, είπατε ένα παράδειγμα για ένα μαγαζί με κακό διευθυντή και φυσικά εννοούσατε τον Καραμανλή.
Να ρωτήσουμε κάτι, κύριε Ραγκούση;
Να σας πούμε κι εμείς ένα παράδειγμα με άλλον διευθυντή;
Υπάρχει λοιπόν ένα μαγαζί, στο οποίο «το δεξί χέρι» του διευθυντή πάει κάποιες βαλίτσες με 1.000.000 ευρώ ως δώρο από την ΖΗΜΕΝΣ.
Τι κάνεις τότε, κύριε Ραγκούση;
Τι κάνεις σ’ όλους αυτούς που μετέφεραν τις βαλίτσες και σ’ αυτούς που κάνουν πως δεν τις είδαν; Σύντροφε Ραγκούση, δεν σας πιστεύει ο κόσμος.
Περιμένετε και στις 7 Ιουνίου θα το διαπιστώσετε.

του ΠΑΣΟΚ στο ΟΑΚΑ
"Τι συμβαινει αραγε στο Σωματειο Εργαζομενων του ΟΑΚΑ τις τελευταιες 4 μερες;
Γιατι τετοιος αναβρασμος;
Ειναι αληθεια οτι τη Δευτερα το μεσημερι διεγραφη απο την ΠΑΣΚΕ, ο ταμιας του Σωματειου, για οικονομικες ατασθαλειες; (Η ανακοινωση κυκλοφορησε στο Ολυμπιακο Σταδιο και ειναι διαθεσιμη σε εμας)
Ειναι αληθεια οτι χθες στην εκλογοαπολογιστικη ολομελεια, η πλευρα της ΠΑΣΚΕ προτεινε τη διαγραφη του εν λογω κυριου απο το σωματειο, πραγμα που...εγινε δεκτο και θα κινησει τις νομικες διαδικασιες για τη διωξη του αμεσως μετα τις εκλογες που θα διεξαχθουν στις 29/5 καθως το ποσο το οποιο ελειπε απο τον λογαριασμο του Σωματειου υπερβαινει τα 45.000 ευρω;;;
Και το πιο ενδιαφερον...
Ισχυει οτι ο συγκεκριμενος κυριος ειναι Γραμματεας μιας εκ των Νομαρχιακων Επιτροπων του ΠΑΣΟΚ στην Αττικη και παρουσιαζει τον εαυτο του ως τον εκλεκτος των Κεντρικων;;;
Το θεμα εχει λαβει διαστασεις στο εσωτερικο του ΠΑΣΟΚ και ειμαι σιγουρος οτι ο ΓΑΠ θα δωσει αμεση εντολη για καρατομηση αυτου του απατεωνα. (Ηδη ο Τομεας Αθλητισμου του ΠΑΣΟΚ που συνεδριασε την Τριτη κινειται στη κατευθυνση της οριστικης διαγραφης του κυριου απο το Κινημα)Παραλληλα υπαρχει επισημη καταγγελια της Τομεακης Οργανωσης Αθλητισμου του ΠΑΣΟΚ για αυτο το θεμα εις βαρος του."
ΑΠΟ troktiko
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Ηρεμήστε, κύριε πρόεδρε

Δεν κατάλαβα, γιατί θα πρέπει να γράφουμε ό,τι αρέσει στον κάθε πρόεδρο ή στον κάθε παράγοντα.
Ευχαριστούμε, αλλά δεν θ’ ακολουθήσουμε την πολιτική σας, κύριε πρόεδρε.
Υπάρχουν άλλοι, οι οποίοι σας κάνουν τα χατίρια, μόνο και μόνο για να υπάρχουν στο χώρο.
Είναι αυτοί οι οποίοι «κουκουλώνουν» αυτά που δεν σας αρέσουν και παρουσιάζουν μόνο τα θετικά, με το αζημίωτο πάντα.
Το σύστημα έτσι λειτουργεί, κύριε πρόεδρε, και το ξέρουμε καλά.
Ο κόσμος γνωρίζει τις αλήθειες αλλά απλά σας γυρίζει την πλάτη και αδιαφορεί.
Ο κόσμος έφυγε από τα γήπεδα και φυσικά έφυγαν ή φεύγουν και οι τελευταίοι σωστοί παράγοντες.
Γιατί όμως; Γιατί απλά, έτσι είναι το σύστημα.

Υπ. Οικονομικών/ΥΠΕΕ

490.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα
κατασχέθηκαν
από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υπ.Ε.Ε Αττικής. Συγκεκριμένα η Υπ.Ε.Ε., αξιοποιώντας πληροφορίες από πρόσφατη αντίστοιχη επιχείρηση (προ εξαμήνου εξαρθρώθηκε αντίστοιχο κύκλωμα), κατέσχεσε 490.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, προερχόμενων από την Κίνα.
Το παράνομο εμπόρευμα ξεφορτώθηκε σε απομακρυσμένο μέρος της ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά, μεταμεσονύκτιες ώρες, από δυο containers που μετέφερε φορτηγό πλοίο Λιβεριανής σημαίας.
Ο τελικός προορισμός του φορτίου ήταν η Μ. Βρετανία και παραλήπτης φέρεται Κύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος αναζητείται.
Η αξία των διαφυγόντων δασμών για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Όλοι μαζί,
μπορούμε καλύτερα

Είναι πλέον «κοινό μυστικό».
Γνωρίζουν οι πάντες πως με τις αντιπαραθέσεις ή με ευχολόγια, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει σ’ έναν τόπο.
Κανείς πρωθυπουργός και κανείς υπουργός, δεν θα έρθει να μας λύσει τα προβλήματα.
Θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να προσπαθήσουμε.
Κύριε Δήμαρχε , κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι ανάγκες είναι πολλές, πολλά είναι και τα προβλήματα στο Δήμο Ληλαντίων.
Γιατί δεν προχωράτε σε μια συνεδρίαση, ώστε να ιεραρχήσετε κάποια πράγματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να φροντίσετε, να υλοποιήθουν;
Πιστεύουμε πως αυτό θα ήταν θετικό και πως πολύ θετικά θα το έβλεπαν και οι Δημότες.

Πρόστιμα σε ανυπότακτους

και λιποτάκτες



Τσουχτερό πρόστιμο περιμένει όσους δεν φροντίσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους που αφορούν τη στρατιωτική τους θητεία πριν το τέλος του 2009.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νικολάου Λέγκα και Εθνικής Άμυνας Κώστα Τασούλα το πρόστιμο που επιβάλλεται για ανυποταξία και λιποταξία και καταβάλλεται για την εξαγορά κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης από 90 ευρώ πηγαίνει στα 1000 ευρώ από 1/1/2010.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΕΘΑ όσοι κηρύχτηκαν ανυπότακτοι ή λιποτάκτες μέχρι 17/12/2008 και διέκοψαν ή θα διακόψουν την ανυποταξία ή την λιποταξία τους μέχρι 31/12/2009 θα καταβάλλουν για την εξαγορά κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης το ποσό των 90 ευρώ.

Όσοι διακόψουν την ανυποταξία ή την λιποταξία τους από την 1/1/2010 και μετά θα καταβάλλουν 1000 ευρώ για κάθε μήνα πρόσθετης θητείας.
Πρόστιμα σε ανυπότακτους
και λιποτάκτες


Τσουχτερό πρόστιμο περιμένει όσους δεν φροντίσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους που αφορούν τη στρατιωτική τους θητεία πριν το τέλος του 2009.
Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νικολάου Λέγκα και Εθνικής Άμυνας Κώστα Τασούλα το πρόστιμο που επιβάλλεται για ανυποταξία και λιποταξία και καταβάλλεται για την εξαγορά κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης από 90 ευρώ πηγαίνει στα 1000 ευρώ από 1/1/2010.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΕΘΑ όσοι κηρύχτηκαν ανυπότακτοι ή λιποτάκτες μέχρι 17/12/2008 και διέκοψαν ή θα διακόψουν την ανυποταξία ή την λιποταξία τους μέχρι 31/12/2009 θα καταβάλλουν για την εξαγορά κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης το ποσό των 90 ευρώ.
Όσοι διακόψουν την ανυποταξία ή την λιποταξία τους από την 1/1/2010 και μετά θα καταβάλλουν 1000 ευρώ για κάθε μήνα πρόσθετης θητείας.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Μπάχαλο

Στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Χαλκίδας υπάρχει μπάχαλο.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι δυνατόν να υπάρχουν παντού διπλοπαρκαρίσματα, να υπάρχουν σταθμεύσεις ακόμη και στην μέση των δρόμων, αλλά και πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα για ώρες πάνω στα πεζοδρόμια.
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Ζεμπίλη, μπορεί και η αστυνομία να έχει τ’ αυτοκίνητα της πάνω στο πεζοδρόμιο, αλλά μακάρι να ήταν μόνο αυτά.
Όλα τα πεζοδρόμια κάτι «κουβαλάνε» πάνω τους.
Πότε θα πάψει να υπάρχει αυτό το μπάχαλο;

Στις 28 Μαίου
το "ντιμπέιτ" των αρχηγών
Για τις 28 του μήνα ορίστηκε η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών, με τη συμμετοχή έξι δημοσιογράφων και ενός συντονιστή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ και για δεύτερη "αναμέτρηση" μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης. Όταν είναι να συζητήσουμε για το ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα, τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε στην πρότασή του για τηλεοπτική αναμέτρηση των κ.κ.Καραμανλή και Παπανδρέου, όπως επίσης και σε άλλο ντιμπέιτ μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων.
Την ίδια ώρα,το ΚΚΕ επέμεινε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να δεχθούν τις ίδιες ερωτήσεις (για να μην γίνουν - όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Μαΐλης - παράλληλοι μονόλογοι) ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση πρέπει να αφορά «σε πραγματικά προβλήματα».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Α.Καρίτζης ερωτηθείς σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην τηλεοπτική αναμέτρηση, απάντησε λέγοντας πως «ευτυχώς έχουμε την τύχη να έχουμε δύο χαρισματικούς ηγέτες, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Αλαβάνο - δεν έχουμε, όμως, ακόμα αποφασίσει, ποιος θα μας εκπροσωπήσει».
Ο ΛΑΟΣ, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κώστα Αϊβαλιώτη, πρότεινε ν’ αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ,λέγοντας ότι η 28η Μαΐου είναι ημέρα της Αναλήψεως,«σημαντικής εορτής της Ορθοδοξίας και μακάρι αυτό το ντιμπέιτ να γινόταν κάποια άλλη ημέρα».
Ο κος Αϊβαλιώτης υπενθύμισε πως το κόμμα του έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης δύο δημοσιογράφων και συντονιστών από κάθε κόμμα και επιλογής τους κατόπιν κλήρωσης - μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή, αφού, όπως είπε ο Ε. Αντώναρος, «αυτό θα το ορίσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί».
Τέλος,ορίστηκε η τηλεοπτική αναμέτρηση να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.