Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΝΟΔΕ Εύβοιας

Νέος πρόεδρος
ο Γιώργος Μηναδάκης

Νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας ο κ. Γιώργος Μηναδάκης, μετά την αναδιάρθρωση και διεύρυνση που πραγματοποιήθηκε με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού Ν.Δ., έως ότου οριστεί ημερομηνία νέων εκλογών.
Έτσι η νέα σύνθεση της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Ευβοίας της Ν.Δ. είναι η εξής:
Πρόεδρος: Γιώργος Μηναδάκης
Αντιπρόεδρος: Σοφία Μούντριχα
Γραμματέας: Απόστολος Βαρδακώστας
Ταμίας: Βασίλης Λέκκας
Υπεύθυνη γυναικών: Μαρία Πάντα
Νομ.Εκ.Ε.: Κωνσταντίνος Μάλλιαρης, Νικόλαος Πάλλης, Γεώργιος Τσούτσικας
Μέλη ΝΟΔΕ: Οδυσσέας Βάθης, Λουκάς Κατσίκας, Ελευθέριος Κωνσταντινάκης, Αικατερίνη Λουλακά-Μπέτσα, Αθανάσιος Μακρής, Ελένη Μπασινά, Σοφία Μίχου-Χαϊνά, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ευάγγελος Πετροπετσιώτης, Βασιλική Στρουμπούλη, Αθανάσιος Τζιάννης, Αθανάσιος Τσάντσαλος, Ιωάννης Τσατσαρώνης, Κώστας Χατζής (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ).

ΣΥΝ

Ενωτικός στην ΚΠΕ ο Αλ.Τσίπρας,
αλλά και με αιχμές
για τις τάσεις εντός του ΣΥΝ

Τον τρόπο λειτουργίας των τάσεων μέσα στον ΣΥΝ στηλίτευσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΠΕ του κόμματος. Ο ίδιος εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι το στοίχημα της Αριστεράς είναι στην κοινωνία.
«Ο κόσμος έχει έναν προβληματισμό που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας. Μας λέει επιτακτικά: βρείτε τα. Εκπροσωπήστε μας. Δώστε μας ένα κίνητρο να είμαστε περήφανοι για το κόμμα. Τελειώνετε με τα φαινόμενα γραφειοκρατίας και εκφυλισμού. Λειτουργήστε σαν ηγεσία και όχι σαν ομάδες, ή, ακόμα χειρότερο, σαν άτομα με φιλοδοξίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στην εισήγησή του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της άποψης της Πολιτικής Γραμματείας ότι μια έκτακτη συνεδριακή διαδικασία αυτή τη στιγμή είναι παρακινδυνευμένη.
Ιδιαίτερα αιχμηρίς υπήρξε έναντι των τάσεων, ιδιαίτερα στον τρόπο λειτουργίας τους: «Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Οι τάσεις έχουν πραγματικά ιδεολογική βάση, δεν το αμφισβητούμε και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιορίσουμε την λειτουργία τους. Αυτό είναι ζήτημα δημοκρατικών αρχών μέσα στο κόμμα.
» Οφείλουμε όμως με συγκεκριμένα μέτρα, να αφήσουμε και λίγο χώρο για το κόμμα. Να αφήσουμε χώρο στο κόμμα να αναπνεύσει από τους μηχανισμούς, σε ζητήματα πολιτικής λειτουργίας, συνθέσεων και ανάδειξης στελεχών» εξήγησε. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε επίσης για τη νέα Πολιτική Γραμματεία και τον γραμματέα να αποφασίσει η ΚΠΕ με δημοκρατία και σύνθεση.
Και για την Πολιτική Γραμματεία η λίστα να είναι ενιαία και ανοικτή.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «είναι η πολιτική μας συμμαχία», ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικά σχήματα.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα φοροεισπρακτικά μέτρα, τα σκάνδαλα και την πολιτική της στον τομέα της απασχόλησης.
Για το θέμα των μεταναστών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τρέχει πίσω από τον κ. Καρατζαφέρη διαφημίζοντας την σκληρή της πολιτική απέναντι σε απελπισμένους ανθρώπους και παραλείποντας έστω και κατά το ελάχιστο οποιαδήποτε αναφορά στην ανθρωπιστική διάσταση αυτής της υπόθεσης».
Τέλος, για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι ακολουθεί τον εύκολο δρόμο του ακροδεξιού λαϊκισμού: «Σηκώνει τους τόνους μιλώντας για ξέφραγα αμπέλια και μηδενικές ανοχές. Παραβιάζοντας κάθε ιδεολογική αρχή από αυτές που συνηθίζει να επικαλείται όταν αναζητά στήριγμα στην αριστερά».

Newsroom ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΕΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Σαββάτο, 11 Ιουλίου 2009
Σύγκρουση σκαφών στα Νέα Στύρα Ευβοίας
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Στύρων ότι στη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΗΜΠΟΡΙΟΥ΄΄, το σκάφος ερασιτεχνικής αλιείας «ΑΓΕΡΙ» Σ. Ν.ΣΤΥΡΩΝ 10, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με το ταχύπλοο σκάφος «ΠΕΤΡΑΔΙ ΙΙΙ»Τ. Π. 524 - Ζ΄, στο οποίο επέβαιναν τρία (03) άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των επιβαινόντων του πρώτου σκάφους.
Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν προς συνδρομή, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο Καρύστου για την αποστολή ασθενοφόρου οχήματος.
Δύο (02) εκ των επιβαινόντων του πρώτου σκάφους μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Καρύστου, ενώ οι υπόλοιποι δύο (02), οι οποίοι ήταν ποιο σοβαρά τραυματισμένοι, επιβιβάστηκαν στο προαναφερθέν Τ/Χ σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Ραφήνας, προκειμένου παραληφθούν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Με τον κατάπλου του Τ/Χ σκάφους στο λιμένα Ραφήνας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας τραυματισθείς είχε χάσει τις αισθήσεις του και διεκομίσθη στο «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο άλλος τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Η σορός του θανόντος πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Από τη Λιμενική Αρχή Νέων Στύρων, που διενεργεί την προανάκριση, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα, συνελήφθησαν οι τρεις (03) επιβαίνοντες του Τ/Χ, στους οποίους πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις κατανάλωσης αλκοόλ, με αρνητικά αποτελέσματα.

Θάνατος ανδρός
σε σκάφος στο Μαρμάρι Ευβοίας
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μαρμαρίου, βραδινές ώρες χθες, ότι εντός του σκάφους «ΚΑΛΥΨΩ», ένας εκ των τριών (03) επιβαινόντων του, ηλικίας 52 ετών, είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Άμεσα ενημερώθηκε παραπλέον σκάφος, το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω και τον μετέφερε στο λιμένα Καρύστου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καρύστου, στο οποίο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής - τοξικολογικής εξέτασης.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαρμαρίου.

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΠΕ:
ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΤΟΝ
ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ;

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

20 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Είκοσι (20) επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα, 11 Ιουλίου 2009 και έως ώρα 11:00, από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.
Από αυτά:
· Έντεκα (11) προέρχονται από χώρες του Εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
· Τέσσερα (4) ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
· Πέντε (5) των οποίων οι επαφές διερευνώνται.
Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσια σαράντα δύο (242), από τα οποία εκατόν δέκα (110) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.

ΚΚΕ, Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ

Να αποζημιωθούν άμεσα
οι ελαιοπαραγωγοί της Εύβοιας
Τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών Εύβοιας και τις αποζημιώσεις τους απο τον ΕΛΓΑ επισημαίνει με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Μαρίνος.

"Μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Εύβοιας εξαιτίας της καρπόπτωσης που πήρε μεγάλες διαστάσεις. Το καταστροφικό αυτό φαινόμενο έπληξε κυρίως τις ποικιλίες βρώσιμης ελιάς. Στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας η καταστροφή κυμαίνεται από 85%-100%. Η βρώσιμη ελιά αποτελεί το βασικό εμπορεύσιμο προϊόν για τους ελαιοπαραγωγούς της Β. Εύβοιας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα.Το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα των ελαιοπαραγωγών και των μαζικών φορέων για άμεση καταγραφή των ζημιών και πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, με έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για να αντιμετωπιστούν τα όποια εμπόδια παραβάλλονται στην αποζημίωση.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:• Άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ• Άμεσα να αποζημιωθούν πλήρως από τον ΕΛΓΑ οι ελαιοπαραγωγοί για τη ζημιά που έχουν υποστεί".

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΟΝΑΣ


ΕΙΝΑΙ
ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ
ΑΝΑΜΟΝΗΣ.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
ΑΠΟ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ
ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ
ΠΙΑΝΕΙ
ΑΜΕΣΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ,
ΑΦΟΥ ΧΑΘΗΚΕ
ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ


ΕΓΙΝΑΝ ΛΑΘΗ ,
ΑΛΛΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΡΟΠΑΛΟ ΤΟΥ.
ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΛΥΣΗ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
"ΧΤΥΠΗΜΑ"
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ!!!
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ,
ΑΦΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΒΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ κ. ΣΚΛΙΑΣ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,
ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ,
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ,
ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.

ΠΙΣΣΩΝΑΣ

ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΣΣΩΝΑ;
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ.

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

ΠΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο κ. ΚΟΥΣΕΡΗΣ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ.
ΛΕΤΕ ΝΑ "ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ" Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ;

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ;
ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ
ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΙΣΤΑΣ

ΚΥΡΙΕ ΒΑΤΙΣΤΑ
ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΕΠΣΕ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΨΑΘΑΣ
ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΕΠΑΘΛΑ.
ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣΕ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
ΤΑΣΟ, ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ,
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ
Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ...

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΚΩΣΤΑ,
ΟΣΟ ΣΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ Η ΠΕΡΛΕΠΕ
ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΠΙΝΩ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΒΑΛΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ
ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ...

ΑΠΟ: www.aoxalkisfc.gr/

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

Έναρξη Προετοιμασίας
Στις 23 Ιουλίου 2009 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2009-2010.
Αναχώρηση για τα 3-5 Πηγάδια

Στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας θα πραγματοποιηθεί η βασική προετοιμασία της Ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η αναχώρηση έχει οριστεί το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 στις 08:00 π.μ. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν την Ομάδα μας για 6 ημέρες. Η επιστροφή αναμένεται την Παρασκευή 14 Αυγούστου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
Ο Α.Ο.ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 με τους κάτωθι ποδοσφαιριστές,

1) ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ από ΛΟΥΚΙΣΙΑ

2) ΤΣΟΥΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ από ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ-ΚΗΦΙΣΙΑΣ
3) ΣΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ από ΠΑΟ ΚΑΝΗΘΟΥ
4) ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ από ΚΥΜΗ
5) ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ από Α.Ο.Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ
6) ΤΖΑΦΕΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ από ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
7) ΜΑΝΩΛΗΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από ΔΗΛΕΣΙ
8) ΜΑΝΕΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από ΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΚΟΥΣΚΟΥΤΗΣ
ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ:
"ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.
ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ"
"Η κρίση έχει πλήξει
όλες τις χώρες"

Συνεργασία, διάρκειας περίπου 2 ωρών, είχε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς.
Ο πρωθυπουργός, που ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης, επισήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.
Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.
Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.
"Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για να εξαντληθούν οι ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.
Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο των δαπανών, επισήμανε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο νέο μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, στον έλεγχο των φαρμάκων κλπ.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το Γ' ΚΠΣ και ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) έχει ήδη προκηρυχθεί πάνω από το 50% των έργων, ενώ αναφερόμενος στις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των πρώτων έργων και ότι από τώρα και στο εξής κάθε μήνας που περνά θα προκηρύσσεται και ένα νέο έργο.
"Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΣΗΜΙΤΗΣ - ΣΙΜΩΣΗΣ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Ο κ. ΣΙΜΩΣΗΣ,
ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ!!
ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!
ΕΦΥΓΑΝ ΗΔΗ ΔΥΝΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΓΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟΓΙΑ.
ΑΡΧΗΓΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
ΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΣΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ
ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.

ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ....
ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΚΕΤΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.
ΤΩΡΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ,
ΟΠΟΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ!!

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ Μ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ;
ΚΥΡΙΑ ΑΛΙΜΠΑΝΤΕ, ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ
ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ;
ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΑΝΕΙ
ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ.

ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ;
ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΑΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ,
ΘΥΜΩΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ
ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΕΡΓΑΣ,
ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ!!!

ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΔΥΟ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΗΜΠΟΡΙΟ
ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ.
ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ
ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΓΝΩΣΤΑ.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΑΡΤΕ
ΜΕΡΟΣ
ΣΤΗΝ
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ
ΔΙΠΛΑΝΗ ΣΤΗΛΗ
ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ 6Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ
ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Την 6η ψηλότερη κορυφή στον κόσμο και μια από τις 14 στον κόσμο με υψόμετρο πάνω από 8.000μ. κατέκτησε πρόσφατα ο ορειβάτης Στέφανος Βουτσελάς, μέλος του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων. Πρόκειται για την κορυφή των Ιμαλαΐων Cho Oyu (8201μ.).
Η διεθνής αποστολή (με συνολικά 13 μέλη) είχε αρχηγό το γνωστό Αμερικανό αρχηγό ορειβατικών αποστολών Daniel Mazur.

Η ομάδα συναντήθηκε στο Κατμαντού του Νεπάλ και στη συνέχεια ταξίδεψε οδικώς στο Θιβέτ - Κίνα, όπου και έγινε η αναρρίχηση. Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας επιχειρήσεων αναρρίχησης και εγκλιματισμού στο μεγάλο υψόμετρο πριν από την τελική προσέγγιση της κορυφής.
Η τελική φάση της αναρρίχησης για την κορυφή του Cho Oyu ξεκίνησε τελικά από την κατασκήνωση Νο2 (camp2) και υψόμετρο 7.200μ. Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών και προκειμένου να εκμεταλλευτούν μια μικρή, πρόσκαιρη, βελτίωση του καιρού, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι ορειβάτες κατευθείαν από την κατασκήνωση Νο2 στα 7.200μ. και όχι από την κατασκήνωση Νο3 στα 7.600μ., για να προλάβουν τον καιρό.
Έπειτα από μια μικρή στάση στην κατασκήνωση Νο3 (camp3), σε υψόμετρο 7.600μ., για έλεγχο του εξοπλισμού και της κατάστασης των ορειβατών, η πορεία συνεχίστηκε προς την κορυφή.
Κατά τη διάρκεια της ανάβασης χρειάστηκε να στηθούν σχοινιά στα δύσκολα σημεία προκειμένου να μπορέσουν οι ορειβάτες να επιστρέψουν, σε περίπτωση μειωμένης ορατότητας από την επερχομένη καταιγίδα ή σε περίπτωση που μέρος της κατάβασης χρειαζόταν να συνεχιστεί για δεύτερη νύχτα, λόγω αργοπορίας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Συνήθως, τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κατάβασης, όταν οι ορειβάτες είναι εξουθενωμένοι από την υπερπροσπάθεια να κατακτήσουν την κορυφή και λόγω της πολύωρης έκθεσης σε συνθήκες ελάχιστου οξυγόνου.
Λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών μονό δύο από τα μέλη, ο Στέφανος Βουτσελάς και ο αρχηγός της αποστολής, κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην κορυφή.
Η κατάβαση έγινε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, με χιονόπτωση και ανέμους να ξεπερνούν τα 100 χλμ./ώρα, αλλά τελικά στέφθηκε με επιτυχία.
Ο Στέφανος Βουτσελάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως βίωσε ένα ανάμικτο συναίσθημα μεγάλης ευχαρίστησης αλλά και μεγάλης έντασης και ανησυχίας. Το πρώτο συναίσθημα που ένιωσε όταν έφτασε στην κορυφή ήταν ενθουσιασμός και ικανοποίηση, πως «ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα».
Γρήγορα όμως, όπως σημείωσε, άρχισε να υπερισχύει η λογική, ο καιρός έδειχνε σημάδια καταιγίδας και άρχισε έτσι να σκέφτεται την επιστροφή, που είναι το πιο επικίνδυνο μέρος της αποστολής.
Η παραμονή στη «ζώνη θανάτου», όπως ονομάζεται το πεδίο πάνω από τα 8.000μ., είναι πολύ δύσκολη και αυτό γίνεται αισθητό σε κάθε κίνηση και ανάσα λόγω έλλειψης οξυγόνου.
Αναφερόμενος στο επίπεδο της προετοιμασίας που απαιτείται για μια τέτοια προσπάθεια, επισήμανε πως σε βουνά πάνω από 8.000μ. απαιτείται αρίστη τεχνική στην ορειβασία και εμπειρία σε προηγούμενο βουνό, με υψόμετρο κοντά στα 7.000μ. Χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος ότι το σώμα του μπορεί να εγκλιματιστεί στο πολύ μεγάλο υψόμετρο. Ο κίνδυνος κρυοπαγήματος, πνευμονικού ή εγκεφαλικού οιδήματος αυξάνεται κατακόρυφα μετά τα 8.000μ. και πρέπει να ξέρει ο ορειβάτης να αντιδράσει ανάλογα.
Σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, ο ίδιος σημειώνει πως γνωρίζει καλά τη νότια πλευρά του Everest, λόγω του ότι μέχρι τα 7700μ. είναι η ιδία διαδρομή με το Lhotse, όπου ήταν το 2008. Είχε επίσης έρθει παλιότερα σε επαφή με μια ομάδα που θα πήγαινε στο βουνό Manaslu (8160μ.), μελέτησε τις διαδρομές και του άρεσε η βουνό. Αν μπορέσει να συνεχίσει να προπονείται- επισημαίνει- εντατικά, ώστε να μπορεί να κάνει αναρρίχηση σε βουνά με υψόμετρο πάνω από 8000μ., ίσως να δοκιμάσει τις αντοχές του σε κάποιο από αυτά.
Ο κ. Βουτσελάς μας λέει πως η πρώτη του ορειβατική εμπειρία ήταν μια εκδρομή στην Πίνδο με τον Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων (ΣΟΧΤ), όταν ήταν 13 χρονών. Από τότε που αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο Λονδίνο, του δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί πιο εντατικά. Τα τελευταία χρόνια, έχει βρεθεί τρεις φορές στα Ιμαλάϊα. Πέρσι ήταν ξανά σε μια ορειβατική αποστολή στο βουνό Lhotse στο Νεπάλ, το τέταρτο ψηλότερο βουνό στον κόσμο, αλλά λόγω πολιτικών προβλημάτων στην περιοχή κι ενός τραυματισμού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια λίγο μετά τα 7.000μ.
Πάντα -θυμάται- του άρεσαν τα βουνά, λόγω της ομορφιάς αλλά και των προκλήσεων που προσφέρουν. «Ειδικά οι διεθνείς ορειβατικές αποστολές -αναφέρει- σου δίνουν την ευκαιρία να βιώσεις νέες κουλτούρες, να δεις νέα μέρη και να ζήσεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο».
Αυτό που κυρίως του αρέσει είναι το ότι μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνατότητες σου σε πρωτόγνωρες συνθήκες τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. «Χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις ζωής ή θανάτου για σένα, με αντίκτυπο και στους άλλους ορειβάτες της ομάδας, και να τις εφαρμόσεις στην πράξη», αναφέρει.



Κείμενο: Α. Ζώη
"Κύριε Δήμαρχε, το θέμα είναι απλό", θα μας έλεγαν οι γάτες της φωτογραφίας, αν τις ρωτούσαμε για το θέμα της λαϊκής του Σαββάτου.
"Φανείτε γάτα, χωρίς απαραίτητα να είστε αγριόγατα..., αν χρειαστεί όμως, δείξτε λίγο και τα νύχια σας...."!!!
Αστεία - αστεία μεν αλλά το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει καταντήσει αηδία με το να μεταφέρονται οι ευθύνες μία στο Δήμο και μια στη Νομαρχία.
Κύριε Ζεμπίλη, βάλτε τα πράγματα στη θέση τους με μια κίνηση, χωρίς πολλές κουβέντες και αφήστε, μετά, τη Νομαρχία να .... ψάχνεται.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Κοροιδία τέλος.

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αισιόδοξος
ο Υπουργός



Αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Υπουργός Τουρισμούς κ. Μαρκόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ".
Αν και υπάρχει μια σχετική μείωση τόσο στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας όσο και στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία σε σχέση με πέρυσι, τα πράγματα δεν είναι τραγικά όπως τα παρουσίαζαν κάποιοι στις αρχές της τουριστικής σαιζόν.
Ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι παρατηρείται αύξηση του Εσωτερικού Τουρισμού στη χώρα μας, καθώς αρκετοί Έλληνες δεν θα ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό για διακοπές, και τόνισε πως το Υπουργείο Τουρισμού κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση του τουρισμού και πως αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η Ελλάδα να μη χάσει τη θέση της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

ΤΕΔΚ Εύβοιας

Για την δυσλειτουργία της Υπηρεσίας Ελεγκτικού Συνεδρίου
Κλειστά τα Δημ. Καταστήματα στις 16 Ιουλίου
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Κλείσιμο των Δημοτικών Καταστημάτων στο Νομό αποφάσισε η Τοπική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων Εύβοιας, για την Πέμπτη 16 Ιουλίου, εκφράζοντας έτσι το σύνολο των ΟΤΑ καθώς και των πολιτών που επηρεάζονται από τη δυσλειτουργία της Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Εύβοιας.
Την ίδια μέρα αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για να συζητήσουν το θέμα.
Επίσης το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Εύβοιας αποφάσισε την κλιμάκωση των ενεργειών τους με κινητοποιήσεις στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας και την Εθνική Οδό και να προβούν σε ευρεία και πανελλαδική δημοσιοποίηση του προβλήματος προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι και οι Κοινότητες του Νομού να επιτελέσουν το καταστατικό τους ρόλο και τη συνταγματική τους αρμοδιότητα.

ΥΠΕΠΘ

Στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ
Το Σάββατο αναρτώνται οι βαθμοί
για τα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων
Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν αργότερα στα λύκεια της χώρας
Από αύριο, Σάββατο, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (ξένη γλώσσα, σχέδια, μουσική) θα μπορούν να μάθουν την βαθμολογία τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr).
Οι υποψήφιοι πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο) με κεφαλαία.
Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς θα αποσταλούν την ερχόμενη Τρίτη σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, προκειμένου οι οικείοι διευθυντές να τις προωθήσουν άμεσα στα λύκεια αρμοδιότητάς τους για ενημέρωση των υποψηφίων.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

«ΨΥΧΑΡΑ»
ο ΛΕΟΝΤΗΣ

Δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος έχει μεγάλη καρδιά. Είναι ψυχάρα και ΗΡΑΚΛΑΡΑ.
Κύριε Λεοντή
, πιστεύω πως από σήμερα κιόλας θα ξεκινήσει η διαδικασία ώστε ο ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών να βρει το δρόμο του και να εμφανιστεί πανέτοιμος για το πρωτάθλημα στη Δ΄Κατηγορία.
Ο κ. Στούπας θα είναι στο πλευρό του κ. Λεοντή και μαζί τους μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι αγαπάνε τον ΗΡΑΚΛΗ και θα βοηθήσουν.
Εγώ είμαι σίγουρος πως η σημερινή μέρα θα είναι η πρώτη για το νέο ξεκίνημα.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Ακούει κανείς;

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Μπαζιώτη, δεν πρέπει να βοηθήσετε τον Ηρακλή;
Ο Δήμος σας έχει μια ομάδα στην Δ΄Κατηγορία. Κάτι δεν πρέπει να κάνετε κι εσείς;
Κύριε Δήμαρχε, αξίζει να τα δώσετε όλα για την ομάδα.
Ο Δήμος μπορεί να αγκαλιάσει την ομάδα και πρέπει να το κάνει.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ:
"ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ, Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΤΣΩΚΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ"
*ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ.
ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ.

ΛΑΪΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ "ΒΟΣΚΟΣ"
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΛΑΪΚΗΣ;
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ.
ΕΣΕΙΣ "ΓΚΡΕΜΙΣΑΤΕ" ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ, ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ;
ΕΙΣΘΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ,
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ;
ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΕΙΣΘΕ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.
ΘΕΛΕΤΕ;
ΜΠΟΡΕΙΤΕ;
Από "Βόρεια Εύβοια"
στα δένδρα στο δήμο Κηρέως"

Στο δρόμο προς Μαντούδι, λίγο πριν την είσοδο του χωριού και απέναντιαπό τις αποθήκες της Γεωργικής Ένωσης είδα έκπληκτη μια επώνυμηδιαμαρτυρία προς τον Δήμαρχο Κηρέως . Γιατί εδώ; Γιατί πάνω στοδένδρο; Ποιος είναι ο συμβολισμός; Αναρωτήθηκα. Ο προβληματισμόςμου μεγάλωσε γιατί ο συγγραφέας της επιστολής είναι γνωστός για τηνπαρρησία του και με μακρόχρονη πολιτική εμπειρία και δράση στηνπεριοχή.
Από ότι μπόρεσα να μάθω, η διαμαρτυρία σχετίζεται με πρόσφατη δήλωσητου κ. δήμαρχου Κηρέως στην συνεδρίαση για τον απολογισμό τωνπεπραγμένων του 2008 ότι οι εισφορές 20 εκατ. Ευρώ «δεν βρέθηκανποτέ».
Με την σειρά μας αναρωτιόμαστε και εμείς «που πήγαν τα 20εκατομμύρια Ευρώ που πλήρωσαν οι δημότες Κηρέως;» Μήπως θα πρέπει ναψάξετε καλύτερα κύριε Δήμαρχε;
Νομίζω ότι μια τέτοια διαμαρτυρία αξίζει καλύτερα από ένα μοναχικόδένδρο στην άκρη του αυτοκινητόδρομου. Ακόμη και αν χαθεί οσυμβολισμός του
Ειρήνη Παπαιωάννου
Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ

Αθλητισμός

Ο Δήμαρχος κ. Μπουροδήμος ξέρει πολύ καλά πως ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα.
ΟΧΙ μόνο στην πολιτική, αλλά σε όλους τους τομείς.
Αυτό συμβαίνει και στον αθλητισμό.
Κύριε Δήμαρχε, κάντε μια προσπάθεια,
μήπως και μπορέσετε να πείσετε τους παράγοντες των ομάδων, ώστε ο Δήμος Διρφύων να έχει μια δυνατή ομάδα και φυσικά όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα να έχουν ομάδες υποδομών, από τις οποίες οι καλοί ποδοσφαιριστές θα πηγαίνουν στην πρώτη ομάδα.
Κύριε Δήμαρχε, δεν σας ρίχνουμε ευθύνες.
Απλά πάρτε μια πρωτοβουλία, μήπως και γίνει κάτι.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ:
Α.Ε. Πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,
Ως Δήμαρχος Ερέτριας έχω την τιμή να σας προσκαλέσω να λαμπρύνετε με την παρουσία σας τη κορύφωση των ετησίων πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2009» τα οποία αποτελούν θεσμό για την πόλη μας και συγκεντρώνουν περισσότερους από 7.000 επισκέπτες, στις εκδηλώσεις έναρξης 29 Ιουλίου ή λήξης 2 Αυγούστου 2009.
Θεωρώ ότι η παρουσία σας θα είναι σημαντική
διότι εφέτος οι εκδηλώσεις αυτές έχουν αφιερωθεί στην αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, έργο το οποίο ανήγγειλε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλος Κων/νος σε ανοιχτή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, οι εργασίες υλοποίησης του οποίου και θα αρχίσουν άμεσα.
Επειδή το έργο αυτό αποτελεί διακαή πόθο όχι μόνο των Ευβοέων αλλά και όλων των πνευματικών ανθρώπων η τιμητική παρουσία σας θα δώσει αίγλη και κύρος και θα συμβάλει στη προώθησή του.
Επιπλέον, επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για τους ενεργούς πολίτες που κάνουν πράξη και τρόπο ζωής τη «Κοινωνία των πολιτών» σας καλούμε να βραβεύσετε τους Συλλόγους της πόλης μας των οποίων τα μέλη δρουν εθελοντικά προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο. ( Περιβαλλοντικός Σύλλογος, Πολιτιστικός, Τράπεζα αίματος κ.λ.π.).
Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, των φορέων και των πολιτών της πόλης μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή
Η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

«Βλέπει» ΕΥΒΟΙΑ
Ο κ.Σκλιάς

«Δεν ξέρουμε» τι κάνει για τους άλλους νομούς, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το λίγο διάστημα που είναι στην θέση του Γενικού Γραμματέα της περιφέρειας «βλέπει» την Εύβοια και κάνει αρκετά.
Φυσικά και θέλουμε περισσότερα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ο κ. Σκλιας, έχει αποδείξει
πως δεν κρίνει κομματικά και βλέπει όλους τους Δήμους με το ίδιο μάτι.
Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο κ, Σκλιάς, για να δει και η Εύβοια κάτι καλύτερο, αφού για πολλά χρόνια ήταν στο περιθώριο.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Σύσκεψη

για την «ΑΡΕΘΟΥΣΑ»

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, για την Τρίτη 14/07/09 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, έχει προσκαλέσει σε σύσκεψη τους Βουλευτές του νομού και το Νομάρχη Εύβοιας, με θέμα:

«Η αποκατάσταση της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ και η μετατροπή της σε Διαχρονικό Μουσείο της Εύβοιας – Προοπτική ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ».

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Σύσκεψη
για την «ΑΡΕΘΟΥΣΑ»
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, για την Τρίτη 14/07/09 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, έχει προσκαλέσει σε σύσκεψη τους Βουλευτές του νομού και το Νομάρχη Εύβοιας, με θέμα:
«Η αποκατάσταση της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ και η μετατροπή της σε Διαχρονικό Μουσείο της Εύβοιας – Προοπτική ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ».

ΠΡΟΤΑΣΗ για Ηρακλή

Χωρίς χρήματα

Ακούστηκε κι αυτό.
Να πάψει ο Ηρακλής Ψαχνών να πληρώνει ποδοσφαιριστές και να χρησιμοποιεί αυτούς οι οποίοι θα αγωνίζονται για την φανέλα.
Κύριοι, άλλαξαν οι εποχές.
Κανείς δεν θ’ αγωνιστεί σε μια ομάδα της Δ’ κατηγορίας χωρίς το χαρτζηλίκι του.
Οι υποχρεώσεις είναι πολλές.
Προπονήσεις, αποστολές κλπ.
Γιατί ν’ ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο κάποιοι και να παραμερίσουν έστω και για λίγο την δουλειά ή τα μαθήματά τους;
Κύριοι, οι εποχές άλλαξαν.
Ξεχάστε «το τζάμπα».

ΖΕΜΠΙΛΗΣ για λαϊκή Σαββάτου

Απαντητική επιστολή
του Δημάρχου Χαλκιδέων,
για το θέμα της λαϊκής του Σαββάτου



Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, με αφορμή το με αρ. πρωτ. 26286/11-6-2009 εγγράφου του Αντινομάρχη κ. Δ. Ξυγκόγιαννη, για το θέμα της λαϊκής του Σαββάτου, απέστειλε απαντητική επιστολή, στην οποία επισημαίνονται τα ακόλουθα:


Σύμφωνα με το Π.Δ. 58/8-4-2005 η Ν.Α. Εύβοιας έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την οριοθέτηση, την αρίθμηση και τη διαγράμμιση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, καθώς και για την τοποθέτηση των επαγγελματιών και παραγωγών.
Περαιτέρω, δυνάμει του ανωτέρω Π.Δ., το Δ.Σ. του Δ. Χαλκιδέων δύναται να επανέλθει και να τροποποιήσει την υπ. αρ. 55/09 απόφασή του, μόνο στην περίπτωση της απόρριψης της γνωμοδότησής του από το Ν.Σ. Σε αντίθετη περίπτωση η απόφαση του Δ.Σ. πάσχει απολύτου ακυρότητας.
Συνεπώς, το Δ.Σ. του Δ. Χαλκιδέων δεν νομιμοποιείται να επανέλθει για την τροποποίηση της υπ. αρ. 55/09 πρότασης του, ελλείψει απορριπτικής απόφασης του Ν.Σ.
Η απόφαση του Δ.Σ. προέβλεπε τη διάνοιξη του συνόλου των προβλεπόμενων δρόμων από το Σχέδιο Πόλης. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω της απόφασης της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής να προτάξει το συγκεκριμένο χώρο, ως πρώτη χρονικά επιλογή για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η εφαρμογή του Σχ. Πόλης της περιοχής. Σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζει η χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, θα πρέπει επιτέλους να μειωθούν οι διαστάσεις της και η χωρική έκταση που καταλαμβάνει ώστε να αποτελεί πράγματι λαϊκή αγορά συνοικίας, σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου, και όχι εμποροπανήγυρη. Αντίθετα μέχρι πρόσφατα χορηγούνταν άδειες παραγωγών για τη λαϊκή του Σαββάτου από την Διεύθυνση Εμπορίου, παρά τον υπερκορεσμό της.
Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο λαός της Χαλκίδας αναλαμβάνει το τεράστιο κόστος για την καθαριότητα (δεκάδες εργαζόμενοι, απορριμματοφόρα κ.λ.π.) των λαϊκών αγορών και αυτό χωρίς να εισπράττει την προβλεπόμενη αποζημίωση.
Θεσμικά θα έπρεπε να αναγνωρίζεται και το δικαίωμά του να χωροθετεί τις λαϊκές αγορές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδεμία πρόταση του Δ.Χ. έχει γίνει δεκτή εν συνόλω από το Ν.Σ.
Παρακαλούμε για τις νόμιμες ενέργειές σας, λόγω αρμοδιότητας. Η κείμενη νομοθεσία προσδιορίζει ρητά τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών μας, συνεπώς η επιχείρηση μετακύλισης ευθυνών προκαλεί αδικαιολόγητη σύγχυση στους πολίτες.

ΛΑΪΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

«Η άποψη μας»

Κύριε Δήμαρχε, εμείς γράψαμε την άποψή μας.
Εσείς μπορεί να έχετε άλλη, αλλά η ουσία είναι μία.
Οι έμποροι της Λαϊκής με την ανοχή σας κάνουν ότι θέλουν στην πόλη και κρατούν εγκλωβισμένους για χρόνια τώρα, την περιοχή στην οποία λειτουργεί παράνομα η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου.
Τα ίδια έκαναν πριν από χρόνια στο Βασιλικό, αλλά ο Δήμαρχος κ. Καρυστινός, τους έστειλε τελεσίγραφο και τους άλλαξε χώρο.
Τολμήστε κύριε Δήμαρχε.
Δεν είναι δυνατόν ν’ αφήνετε την Νομαρχία να βρίσκει συνεχώς παραθυράκια.
Αυτοί με τους εμπόρους της Λαϊκής εσείς με τους Δημότες.
Μπορείτε;

Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ανεκπλήρωτη υπόσχεση
η ενίσχυση του Α.Τ. Ιστιαίας

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

"Η δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού κατά την επίσκεψη του στη Βόρεια Εύβοια ότι θα ενισχυθεί το Α.Τ. Ιστιαίας με το αναγκαίο προσωπικό αμέσως μετά το Πάσχα, παραμένει μέχρι σήμερα ανεκπλήρωτη.
Έτσι παρά τις φιλότιμες και πολλές φορές στα όρια της βιολογικής αντοχής προσπάθειες των ήδη υπηρετούντων στο Α.Τ Ιστιαίας, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί η αυξημένη εγκληματικότητα (κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, διαρρήξεις, κλπ) που μαστίζουν την περιοχή και δημιουργούν ολοένα αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Ενώ φυσικά οι επίδοξοι παραβάτες τις έννομης τάξης αποθρασύνονται, αφού αισθάνονται την εγγενή αδυναμία του Α.Τ. Ιστιαίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Με αυτά τα δεδομένα, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πότε επιτέλους θα κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε δηλαδή να ενισχύσει το Α.Τ. Ιστιαίας με το απαραίτητο για τις ανάγκες του Δήμου προσωπικό ώστε να γίνεται καλύτερη αστυνόμευση, να αποτρέπονται οι επίδοξοι παραβάτες της έννομης τάξης και φυσικά αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες;"

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

Κάτι τρέχει;

Σήμερα αύριο, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε εξελίξεις στο διοικητικό θέμα που υπάρχει στον Ηρακλή Ψαχνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ν’ αναλάβουν την διοίκηση της ομάδας, πείστηκαν να προχωρήσουν κι όλα είναι έτοιμα.
Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα.
Μακάρι να βρεθεί λύση
και ο Ηρακλής να βρεί τον δρόμο του.
Εμείς πιστεύαμε και πιστεύουμε, πως θα πρέπει να μείνουν στην άκρη οι αντιπαραθέσεις και να γυρίσει σελίδα η ομάδα.
Σύντομα θα έχουμε νεότερα.

Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Προβλήματα λειτουργίας Δικαστηρίων



Τα προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων και οι ελλείψεις που παρουσιάζουν αναφέρει σε σχετική ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου.


"Με ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία παρακολουθούν οι πολίτες το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Οι εκκρεμείς υποθέσεις καθημερινά αυξάνονται, ο χρόνος που απαιτείται για τη διεκπεραίωση τους συνεχώς μεγαλώνει, τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό δεν καλύπτονται.
Οι Δικαστές δεν επαρκούν, η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών παραμένει γράμμα κενό, καθυστερεί επικίνδυνα η δημιουργία νέων Δικαστηρίων, οι κτιριακές υποδομές ( χώροι- κλιματισμός κ.λ.π.)είναι προβληματικές έως ανύπαρκτες, σε σημείο που να ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι, οι Δικηγόροι που χειρίζονται διάφορες υποθέσεις αλλά και οι πολίτες.
Στον οικονομικό τομέα οι αποδοχές των υπαλλήλων μειώνονται λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας αντί να αυξάνονται, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και η ημιτελής μηχανοργάνωση αυξάνει συνεχώς τον όγκο των εκκρεμών υποθέσεων.
Σε αυτές τις συνθήκες, η ελπίδα του πολίτη για γρήγορη και δίκαιη Δίκη, είναι μάλλον «όνειρο θερινής νυκτός».
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, φαίνεται ότι η φιλοτιμία και η υπέρβαση της φυσικής αντοχής όλων των λειτουργών της Δικαιοσύνης στα Δικαστήρια, είναι τα στοιχεία που τα κάνουν ακόμα να λειτουργούν. Ως πότε όμως θα εξωθούνται στα όρια της αντοχής τους;
Με αυτά τα δεδομένα. ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ: Πότε θα επιλυθούν τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη; Πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις, θα μηχανοργανωθούν οι υπηρεσίες, θα κατασκευασθούν νέα κτίρια και υποδομές, θα εξυγχρονισθούν τα υπάρχοντα, ώστε να μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα και με ανθρώπινες συνθήκες όλοι οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης;"

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Οδικό δίκτυο

Πολλά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας.
Αυτό δεν δικαιολογεί τα πολλά τροχαία ατυχήματα,
τους τραυματισμούς και τους θανάτους.
Πρέπει να προσέχουμε.
Πρέπει να μην αναπτύσουμε μεγάλες ταχύτητες.
Φυσικά οι δρόμοι «φταίνε» για πολλά ατυχήματα, αλλά προκαλούμε κι εμείς την τύχη μας, αφού δεν ήμαστε προσεκτικοί και πάντα βιαζόμαστε.
Αυτό που θα πρέπει να δούνε οι αρμόδιοι, είναι και η σήμανση που υπάρχει στους δρόμους.
Πιστεύουμε πως δεν είναι η καλύτερη και πως πολλές πινακίδες ούτε καν φαίνονται.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

θεατρική ομάδα του Δήμου Κύμης «Τα μεμαίντζουλα»
ΜΑΓΕΨΑΝ και πάλι

Η θεατρική ομάδα του Δήμου Κύμης «Τα μεμαίντζουλα» επεδίωξε φέτος, ύστερα από επιτυχημένη πορεία 5 χρόνων, να παρουσιάσει στους θεατές το ευρωπαϊκό θέατρο, σε όλο του το εύρος. Για να πραγματοποιήσει αυτό το φιλόδοξο σχέδιο έπαιξε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από έργα μεγάλων δημιουργών, αρμονικά και σπονδυλωτά δεμένα μεταξύ τους, αρχίζοντας από το παρόν και φθάνοντας με μια ιστορική αναδρομή έως την εποχή της Αναγέννησης. Την Κυριακή 5 Ιουλίου, η ομάδα παρουσίασε τη δουλειά της με το έργο «Θέατρο, Θεατρίνοι, Θεατές» στην Κύμη. Η παράσταση δόθηκε στο υπαίθριο και καλαίσθητο θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης.
Η βραδιά ήταν μαγευτική, με ένα σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι, που λες και κρεμόταν πάνω από το θέατρο.
Οι Κυμαίοι τίμησαν με την παρουσία τους την θεατρική τους ομάδα, η οποία ξεπήδησε από τα σπλάχνα της, αφού την απαρτίζουν ερασιτέχνες ηθοποιοί, σχεδόν όλοι κάτοικοι της Κύμης και των χωριών της.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.α. Παραβρέθηκε επίσης ο σκηνοθέτης κ. Παπανάγνος, ο οποίος συγκρότησε την θεατρική ομάδα του Δήμου και σκηνοθέτησε τα τρία πρώτα έργα.
Ο Δήμαρχος Κύμης προλογίζοντας την παράσταση συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και την διεύθυνση του Λαογραφικού Μουσείου για την παραχώρηση του θεάτρου στο Δήμο.
Η παράσταση περιελάμβανε αποσπάσματα από τα έργα:
Ιονέσκο: «Η φαλακρή τραγουδίστρια», Μπρεχτ, «Η όπερα της πεντάρας», Μολιέρος, «Ο αρχοντοχωριάτης» και Σαίξπηρ: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας».
Την πλούσια εναλλαγή κουστουμιών που απόλαυσαν οι θεατές επιμελήθηκε η ηθοποιός Ζωή Νικολοπούλου ενώ εξαιρετικά ήταν τα σκηνικά της παράστασης που ετοίμασε ο Θεόδωρος Ραυτόπουλος, ο οποίος είχε και την σκηνοθεσία του έργου.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΟΧΙ στα έργα βιτρίνας


Το είχε πει πολλές φορές ο Δήμαρχος κ. Πρατσόλης.
Δεν θα κάνει έργα Βιτρίνας, αλλά έργα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές.
Τελειώνει το θέμα του νερού, τελειώνει το θέμα των αθλητικών χώρων, έλυσε προβλήματα που είχαν κάνουν με την καθημερινότητα στις γειτονιές της Αρτάκης και φυσικά άντεξε στην πίεση της αντιπολίτευσης, αλλά και συμβούλων οι οποίοι ήταν στην παράταξή του και κατέληξαν ανεξάρτητοι.
Τώρα θα πρέπει να κάνει κάτι με τον κεντρικό δρόμο, σ’ ότι έχει να κάνει με τα πεζοδρόμια.
Κύριε Δήμαρχε, η παράκαμψη δεν είναι δικό σας θέμα, αλλά με τα πεζοδρόμια κάτι θ’ αλλάξει.
Θα γίνει κάτι;

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας
για την εγκατάσταση μεταναστών
στο στρατόπεδο της Ριτσώνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αυλίδας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου, με ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε τη σύνταξη του παρακάτω ψηφίσματος που αφορά την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της Αεροπορίας στη Ριτσώνα, περιοχή που είναι στα όρια του δήμου:

"Είμαστε αρνητικοί στην οποιαδήποτε απόφαση της κεντρικής διοίκησης για εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην περιοχή Ριτσώνα - Βαθέος σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Αεροπορίας για τους κάτωθι λόγους:
Ο χώρος που έχει επιλεγεί στερείται παντελώς από τις βασικές υποδομές για δημιουργία ενός τέτοιου χώρου υποδοχής ανθρώπων (λαθρομεταναστών). Δεν υπάρχει υδροδότηση, κτιριακή υποδομή, υγειονομική περίθαλψη και αστυνόμευση της περιοχής.
Η περιοχή Ριτσώνας είναι εξέχουσα αμπελουργική γη, με εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών και οινοποιεία που φημίζονται για τα κρασιά τους. Και στο χώρο που έχουν επιλέξει για τους λαθρομετανάστες έχει σχεδιαστεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο μια σύγχρονη ΒΙΠΕ, καθόσον στην περιοχή υπάρχει σημαντική αύξηση βιοτεχνών και βιομηχανιών, για τις οποίες σιγουρα θα είναι πλήγμα μια τέτοια ενέργεια.
Ήδη στο δήμο μας είναι εγκαταστημένοι και εργάζονται αρκετοί μετανάστες, περίπου 15% του πληθυσμού. Επίσης, λόγω των λειτουργόντων πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών μονάδων, υπάρχει και ικανός αριθμός μεταναστών, που σημαίνει ότι η περιοχή μας και ο δήμος μας δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση, αλλά και ότι δεν είμαστε ρατσιστές.
Ζητάμε από την κεντρική διοίκηση να επιλέξει άλλη περιοχή κατάλληλη για ανθρώπινη διαβίωση.
Δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε την περιοχή μας και δεν επιτρέπουμε να αποφασίζουν για εμάς ερήμην μας".

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ
και όχι λόγια

Είναι βέβαιο πως τα προβλήματα με το νερό είναι πολλά.
Την ευθύνη την έχουμε όλοι και πρώτοι απ’ όλους οι αρμόδιοι των Δήμων και των διαφόρων υπηρεσιών.
Ας μη γελιόμαστε.
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά οι αρμόδιοι έχουν υποχρέωση να δίνουν στην δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, των μετρήσεων.
Θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας Εύβοιας, να συνεργαστεί με όλους τους Δήμους και κάθε δύο μήνες, να δημοσιοποιεί συγκεντρωτικά στοιχεία, για την ποιότητα νερού στον κάθε Δήμο.
Αυτό το αλαλούμ που έχουμε τελευταία, δεν τιμά κανέναν.
Δεν είναι δυνατόν ο καθένας να έχει στα χέρια του κάποιες μετρήσεις και να δημοσιοποιεί διάφορα στοιχεία, δημιουργώντας φόβο και πανικό στον κόσμο.
Ας τελειώνει λοιπόν αυτό το θέμα.
Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε
πως υπάρχουν Δήμαρχοι, Νομάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι θέλουν να μας ποτίζουν με εξασθενές χρώμιο.
Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως κάποιοι αγαπούν την ζωή περισσότερο από κάποιους άλλους.
Ο κ. Νομάρχης, ας πάρει μια πρωτοβουλία, για την σωστή ενημέρωση όλων των κατοίκων της Εύβοιας.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:Μεταρρυθμίσεις χωρίς χρονοτριβή

Πρόγραμμα ελέγχου των δαπανών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Ο Κ.Καραμανλής ζήτησε να προχωρήσουν

οι μεταρρυθμίσεις άμεσα


Διαρθρωτικές αλλαγές εξήγγειλε ο πρωθυπουργός σήμερα, μετά τη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Οικονομίας. Ο Κ.Καραμανλής ζήτησε να προχωρήσουν χωρίς χρονοτριβή το νέο σύστημα ελέγχου για τα φάρμακα, η ενιαία αρχή για τη μισθοδοσία και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η μείωση του αριθμού φορέων, καθώς και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.
Ο κ. Καραμανσλής επεσήμανε
ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.
Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, αλλά η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και ανεργία κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, σημείωσε ο πρωθυπουργός.«Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για εξαντλητικές ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο των δαπανών, επισήμανε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει:
- Στην εφαρμογή του νέου συστήματος για τον έλεγχο στο χώρο του φαρμάκου και των υλικών στον τομέα της Υγείας.
- Στην ηλεκτρονική διασύνδεση του υπουργείου με τις επιχειρήσεις, ώστε να ελέγχεται on line η έκδοση των τιμολογίων.
- Στη μείωση του αριθμού των φορέων του δημοσίου.
- Στη δημιουργία ενιαίας αρχής για την καταβολή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
- Σε νέο μισθολόγιο για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο.
- Στην απελευθέρωση μιας επιπλέον σειράς κλειστών επαγγελμάτων και στην αντιμετώπιση των αγκυλώσεων που δεσμεύουν τις αγορές.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το Γ' ΚΠΣ και ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) έχει ήδη προκηρυχθεί πάνω από το 50% των έργων, ενώ αναφερόμενος στις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των πρώτων έργων και ότι από τώρα και στο εξής κάθε μήνας που περνά θα προκηρύσσεται και ένα νέο έργο. «Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα, ώστε η Ελλάδα να είναι στο τρένο της ανάκαμψης» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Εναλλακτικός Τύπος (ΕΤ)

Σε συμβολική τιμή
Στα περίπτερα το Σάββατο
ο Εναλλακτικός Τύπος
από τους εργαζόμενους του ΕΤ

Οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο αποφάσισαν να κυκλοφορήσει η εφημερίδα το Σάββατο 11 Ιουλίου στα μεγάλα αστικά κέντρα με συμβολική τιμή 0,50 ευρώ.
Η εφημερίδα, υπό τον τίτλο Εναλλακτικός Τύπος, θα βρίσκεται στα περίπτερα έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου.
Στην 16σέλιδη έκδοση θα υπάρχουν οι απόψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων για την κρίση στην ενημέρωση, καθώς και άλλα αποκαλυπτικά και αποκλειστικά θέματα.
Newsroom ΔΟΛ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Αδιαφορούν
ή δεν μπορούν;

Γιατί καθημερινά βλέπουμε τα ίδια προβλήματα στο κέντρο της Χαλκίδας;
Γιατί βλέπουμε αναρχία στο θέμα της στάσης και στάθμευσης;
Γιατί η Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να βάλει ένα τέλος στα διπλοπαρκαρίσματα στην Βενιζέλου και γενικά στο κέντρο της πόλης;
Υπάρχει αδιαφορία ή δεν μπορούν να επιβάλλουν την τάξη;
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε, δεν είναι κάτι σημαντικό αυτό για σας;
Δεν είναι ένα στοίχημα το οποίο καλό θα ήταν να το κερδίσετε;
Κάντε κάτι.

ΠΙΣΣΩΝΑΣ

Όλοι μαζί

Ακούστηκαν πολλά για την ομάδα του Πισσώνα, στο Ράδιο Εύβοια 104,1 fm.
Η ουσία είναι μία.
Την χρονιά που πέρασε
κάποιοι έκαναν παράπονα, πως στην ομάδα αγωνιζόταν ποδοσφαιριστές από άλλες περιοχές και όχι παιδιά από τον Πισσώνα.
Τώρα λένε πως η ομάδα δεν έχει διοίκηση και δεν έχει και ποδοσφαιριστές.
Κύριοι δώστε τα χέρια και βοηθήστε την ομάδα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
μπορείτε να βρείτε ποδοσφαιριστές και η ομάδα να σταθεί με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Αλήθειες

-Κυρία Αλιμπαντέ, για το θέμα της αποχέτευσης τι έχετε να πείτε;
-Κυρία Αλιμπαντέ, τι έχετε να πείτε για το θέμα της καθαριότητας;
-Κυρία Αλιμπαντέ, τι έχετε να πείτε για το Νησί των ονείρων το οποίο παραμένει κλειστό;
-Κυρία Αλιμπαντέ, τι έχετε να πείτε για την Χωματερή δίπλα στο κοιμητήριο;
-Κυρία Αλιμπαντέ, τι έχετε να πείτε για την καθαριότητα και την ανάπλαση στις παραλίες;
-Κυρία Αλιμπαντέ, να ξέρετε πως με ρομαντισμούς και ωραία λόγια δεν λύνονται τα προβλήματα.
Μακάρι η εικόνα της Ερέτριας να είναι αυτή που λέτε εσείς, αλλά όσα ακούσαμε είναι στο στάδιο των μελετών!!!

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Όλα καλά

Τα είδα και τα άκουσα.
Άκουσα την Δήμαρχο κυρία Αλιμπαντέ σε μια συνέντευξη της στη SPACE TV και λίγο ήθελα να πάθω εγκεφαλικό.
Όλα καλά μας τα είπε η κυρία Δήμαρχος και ειλικρινά αν έτσι είναι τα πράγματα, τότε μπράβο της και της εύχομαι να είναι υποψήφια Δήμαρχος και να εκλεγεί και πάλι.
Κυρία Αλιμπαντέ, μήπως δεν κάνατε μια βόλτα στην Ερέτρια;
Ενσωμάτωσή της ελληνικής γαστρονομίας
στο τουριστικό μάρκετινγκ της χώραςΜελέτη
του ΣΕΤΕ για την ελληνική γαστρονομίαΠαρασκευή,
10 Ιουλίου 2009

Σε 3 έως 5 χρόνια η γαστρονομία θα πρέπει να περιλαμβάνεται στους τρεις πρώτους βασικούς λόγους επιλογής της χώρας μας, ως τόπου διακοπών.
Αυτός είναι ο βασικός σκοπός της μελέτης του ΣΕΤΕ, με θέμα τη μορφοποίηση του προϊόντος "Ελληνική Γαστρονομία" και την ενσωμάτωσή της στο σχεδιασμό του τουριστικού μάρκετινγκ της χώρας.
Η μελέτη αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του ΣΕΤΕ για εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων της χώρας μας.
Η γαστρονομία ως προϊόν επελέγη, διότι αφενός μεν υπάρχει καλό ελληνικό φαγητό και κρασί, αφετέρου δε για την ανάπτυξη αυτού του προϊόντος, με όρους τουριστικού μάρκετινγκ, δεν απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις.
Η μελέτη περιλαμβάνει την ανάλυση της υφιστάμενης γαστρονομικής προσφοράς της Ελλάδας, την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου γαστρονομικών προϊόντων για την τουριστική αγορά καθώς και αναλυτικές προτάσεις για την ενσωμάτωση του χαρτοφυλακίου αυτού στο συνολικό σχεδιασμό του τουριστικού μάρκετινγκ της χώρας μας.
Η συστηματική προσέγγιση και σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και η ένταξή της στο συνολικό τουριστικό σχεδιασμό – ιδίως στο πεδίο του μάρκετινγκ – θα βοηθήσει να γίνει πιο γνωστή και προσιτή η καλή ελληνική κουζίνα στους επισκέπτες της χώρας μας, επιφέροντας άμεσα και σημαντικά οφέλη:
- Εμπλουτισμό -συνολικότερα- της τουριστικής εμπειρίας με την ανάδειξη ελληνικού "lifestyle` μέσω της ποιοτικής γαστρονομίας. - Δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για την ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού ποιότητας ζωής. - Υποκίνηση υψηλότερης τουριστικής δαπάνης. - Προσέλκυση νέων κατηγοριών τουριστών με αυξημένο ενδιαφέρον για δραστηριότητες γαστρονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να ενθαρρυνθεί η προσφορά καλύτερης ελληνικής κουζίνας από πλευράς ξενοδοχείων και εστιατορίων και να παρουσιάσει η Ελλάδα ελκυστικά γαστρονομικά προϊόντα στην τουριστική αγορά.
Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2009.

Εντολή του Κ. Μαρκόπουλου

Απαλλαγή από τα δίδακτρα
όλων των σπουδαστών
Ι.Ε.Κ./ Ο.Τ.Ε.ΚΠαρασκευή,
10 Ιουλίου 2009

Με εντολή του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Μαρκόπουλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕΚ αποφάσισε την απαλλαγή όλων των κατηγοριών των σπουδαστών Ι.Ε.Κ./ Ο.Τ.Ε.Κ από την καταβολή διδάκτρων, για την περίοδο 2009-10.
Η σχετική απόφαση υπαγορεύεται από αισθήμα κοινωνικής ευθύνης έναντι των σπουδαστών και των οικογενειών τους, με δεδομένη την ιδιαίτερα δυσχερή διεθνή οικονομική συγκυρία.
Εξάλλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε.Κ. ο πρόεδρος του οργανισμού, κ. Χρήστος Αγραπίδης, υπέβαλε φάκελο για τη βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας του ΕΣΠΑ. Τέλος, νέος γενικός διευθυντής του ΟΤΕΚ επελέγη ο κ. Αθανάσιος Σπυριδάκης, κατόπιν προσκλήσεως ενδιαφέροντος.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!! ΜΗΠΩΣ ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ