Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινωση για το Σχέδιο "Αθηνά" του υπουργειου παιδειας και οι επιπτωσεις στο ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πιο παρακμή πεθαίνεις…….
Μετά την βίαιη αποβιομηχανοποίηση , μετά την ντροπιαστική αύξηση των ποσοστών ανεργίας , μετά το κλείσιμο δεκάδων υπηρεσιών ,μετά την συνεχιζόμενη διάλυση της φροντίδας υγείας  ο νομός μας δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα .
Εντελώς απροειδοποίητα το υπουργείο Παιδείας  σύμφωνα με το Σχέδιο "Αθηνά" αποφάσισε το κλείσιμο 3 τμημάτων του και της μεταφοράς αυτών  ένα στην Λαμία και τα άλλα δυο στο παράρτημα στην Θήβα.
Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη υπολογίζεται ότι οι φοιτητές στο ΤΕΙ Χαλκίδας θα..... μειωθούν στο 1/3  σε σχέση με τον σημερινό αριθμό. Το ΤΕΙ Χαλκίδας είναι το μοναδικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νομού μας και  θα έπρεπε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να το προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού.
Η παιδεία είναι το ύψιστο αγαθό και καλό θα είναι οι κυβερνώντες να επενδύσουν σε αυτήν και όχι να την αντιμετωπίζουν σαν φτωχό συγγενή.
Άραγε έχουν αναρωτηθεί κάποιοι τις επιπτώσεις? Κατανοούν το μεγάλο πλήγμα που θα δεχτεί η τοπική μας οικονομία? Οι φοιτητές που επέλεξαν το ΤΕΙ και την ευρύτερη περιοχή της  Χαλκίδας για τις σπουδές τους ρωτήθηκαν?
Είναι φανερό και κατανοητό πως το ΤΕΙ Χαλκίδας όχι μόνο δεν πρέπει να χάσει τμήματα άλλα αντιθέτως να ενισχυθεί και να ισχυροποιηθεί. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει  να δημιουργηθεί ένα  κοινό μέτωπο όλων: βουλευτών, περιφέρειας ,δημοτικής αρχής ,πολιτικών κομμάτων ,πολιτικών νεολαιών και φορέων ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσει αυτή η  απόφαση.
Θα είμαστε στο πλευρό των σπουδαστών έως ότου ο αγώνας τους δικαιωθεί.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην παρακμή του νομού μας ..γιατί πολύ απλά...πιο παρακμή πεθαίνεις….
 
Για την νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευβοίας
Ο γραμματέας Χαράλαμπος Καραβάς