Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Το Υπουργείο διαβεβαιώνει για την αποκατάσταση
του ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου


Σχετικά με την ανησυχία-διαμαρτυρία των πολιτών για τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργεί για τη ζωή των διερχόμενων οδηγών, το βαθύ σκοτάδι που το τελευταίο διάστημα επικρατεί στην Υψηλή Γέφυρα και στους κόμβους του αυτοκινητόδρομου Χαλκίδας-Σχηματαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι:

1. Η δυσάρεστη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της κλοπής, από ομάδα άγνωστων δραστών, των καλωδίων που ηλεκτροδοτούν τις ....
λυχνίες φωτισμού του αυτοκινητόδρομου.
Χαρακτηριστικό της θρασύτητας –και ίσως της «εξειδίκευσης»- των δραστών είναι η κλοπή ακόμη και των καλωδίων μέτρησης των ταλαντώσεων και σεισμικών δονήσεων της γέφυρας.

2. Το θέμα απασχόλησε την Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή.
Ο δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης επικοινώνησε άμεσα με το αρμόδιο Τμήμα Εκτέλεσης Έργων Συντήρησης της Δ/νσης Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων της Γεν. Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών - Μεταφορών & Δικτύων (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) και επεσήμανε την ανάγκη για την όσο το δυνατόν ταχεία αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, έτσι ώστε αυτός να είναι πλήρης και συνεχής και να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την άνεση στην κίνηση των οχημάτων.

3. Κατόπιν της επιμονής από πλευράς Δημοτικής Αρχής για την επίσπευση των αναγκαίων εργασιών, η ανταπόκριση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου υπήρξε ικανοποιητική.
Η διοικητική γραφειοκρατία που απαιτείτο έχει ολοκληρωθεί, τα χρήματα για τα υλικά που απαιτούνταν ώστε να καλυφθεί η ζημιά (η οποία εκτιμάται στα 200.000 ευρώ) έχουν εξευρεθεί από το σχετικό λογαριασμό και δεσμευθεί ενώ, έχει γίνει και η ανάθεση των εργασιών σε εργολάβο.
Με τα προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό (αλλά και το σύστημα μέτρησης των ταλαντώσεων και σεισμικών δονήσεων της γέφυρας), να αποκαθίστανται –σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις- σύντομα.

4. Και βέβαια, έως και την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στην Υψηλή Γέφυρα και στους κόμβους του αυτοκινητόδρομου Χαλκίδας-Σχηματαρίου, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.