Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα, η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εορτή της Γέννησης του Χριστού.
            Στην Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των αρχών της Πόλεώς μας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδεών κ. Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Γιαννούκος, η Πρόεδρος του ...
ΔΟΠΠΑΧ κ. Αικατερίνη καλαμιώτου, η Δημοτική Σύμβουλος Χαλκιδέων κ. Ιωάννα Δαριβέρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερετρίας – Αμαρυνθίων κ. Νικόλαος Φατούσης, ο πρώην Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός - Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως εκπρόσωπος του Διοικητού της Σχολής Πεζικού, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Άγγελος Μαντάς κ.ά. και πλήθος κόσμου, παρουσιάσθηκαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και κάλαντα από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση.
Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Ιεροκήρυξ και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος έκαμε μία θαυμάσια και πρωτότυπη ομιλία με θέμα «Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ».
Στην ομιλία του, την οποία όλο το κοινό και τα παιδιά της Χορωδίας – Ορχήστρας παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ο π. Φιλόθεος αναφέρθηκε στη Σάρκωση του Θεού Λόγου, ως το κατ’ εξοχήν γεγονός της φανέρωσης του Θεού, ως «οικείου» του ανθρώπου, ενώ με αφορμή την φράση του Μεγάλου Αθανασίου «Ο Θεός ενηνθρώπησεν ίνα ημείς θεοποιηθώμεν» εξήγησε τον λόγο της Θείας Ενανθρωπήσεως.
            Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και απένειμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά της Χορωδίας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς (αθλητικούς αγώνες, μεταπτυχιακές σπουδές κ.τ.λ.), ή ακόμη συμπλήρωσαν πολλά χρόνια συμμετοχής στην Χορωδία - Ορχήστρα μας, μεταξύ των οποίων και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου (κατά σάρκα αδελφός του Πρωτοσυγκέλου π. Νικοδήμου), ο οποίος περάτωσε με επιτυχία τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μπάρι της Ιταλίας με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και ο άρτι χειροτονηθείς π. Ιωάννης Μάνος – νέος Εφημέριος Σταυρού, με την πρεσβυτέρα του Ευθυμία.
Εκ μέρους των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε η κ. Αρετή Δεσίπρη εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς την Χορωδία-Ορχήστρα της Ι. Μητροπόλεως και τους υπευθύνους της, στην οποία, όπως είπε, έμαθε πίστη, ομαδικότητα, αγάπη και πολλές άλλες αρετές.
            Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόσοστομος ευχαρίστησε τους συντελεστικούς παράγοντες της Εκδήλωσης, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος κ. Άννα Ροδά, την Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο, μαζί με την βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφάτη, καθώς και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ' αυτήν, στα οποία, όπως είπε, αισθάνεται χρεωμένος, γιατί μετέδωσαν κάτι από την καρδιά τους, ενώ, παράλληλα, τα συνεχάρη όχι μόνο για την επιτυχία τους στην απόδοση των τραγουδιών, αλλά κυρίως για τις επιτυχίες τους στη μόρφωση και τη ζωή τους ευρύτερα, ενώ με εγκαρδιότητα συναισθημάτων συνεχάρη και τον ομιλητή π. Φιλόθεο για την ομιλία του και ευχήθηκε σε όλους να έχουν καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.