Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΕΞΕΔΟΘΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2017

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί για δέκατο τρίτο συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2017 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό - Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».
Το φετινό Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον Ιερό Κλήρο της Νήσου Ευβοίας, ο οποίος αγωνίσθηκε για την ελευθερία της Πατρίδος μας, ύστερα από τετρακόσια χρόνια υποδουλώσεως στους Οθωμανούς και αποτελεί μια μαρτυρία και απάντηση σε όσα κατά καιρούς άδικα και πικρά λέγονται για τον Ιερό Κλήρο.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον Πρόλογο του Ημερολογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κίνητρο για την φετινή αφιέρωση «... είναι η έκφραση ευγνωμοσύνης στους Παπάδες και τους Δεσποτάδες εκείνους, που ...
δεν ξεχώρισαν τον εαυτούλη τους από τις τύχες των παιδιών τους, του λαού τους, δεν δραπέτευσαν, νικηθέντες από την φιλαυτία, για να επιστρέ­ψουν αργότερα, με τον υποκριτικὸ μανδύα του από μακρυά “συν-αγωνιστού”, αλλά μπήκαν μπροστά, συντήρησαν και ζωντάνεψαν του Έθνους την αποσταμένη ελπί­δα, στήριξαν ηθικά και υλικά την ιερή αυτή υπόθεση και εν τέλει έκαμαν σάβανό τους το τιμημένο ράσο τους...»
Επιπλέον, στο Ημερολόγιο δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. και fax 22210.79217).
Τυχόν έσοδα από την διάθεση του Ημερολογίου, θα προσφερθούν στα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.