Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΔ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητος Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια των Εκδηλώσεων των ΚΔ΄ Δημητρίων του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, μια εξαιρετική Συναυλία από την ιστορική Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την Διεύθυνση του Δικηγόρου και Καθηγητή Μουσικής κ. Δημητρίου Καρούζου.
Στην έναρξη της Συναυλίας ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδος, ο οποίος ήταν συνδιοργανωτής της Συναυλίας, κ. Λάμπρος Γκάνης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο για την....
παροχή της εκ των ων ουκ άνευ ευλογίας του για την πρόκληση της Χορωδίας, καθώς και για την άριστη συνεργασία που έχει η Ιερά Μητρόπολις με τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο. Παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου για την ένταξη της Συναυλίας στις Εκδηλώσεις των Δημητρίων, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά και η ευχαριστία του στα μέλη της Χορωδίας και τον μαέστρο κ. Καρούζο, που ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν.
Το πρόγραμμα της Συναυλίας περιελάμβανε Εκκλησιαστικούς Ύμνους, Παραδοσιακά Τραγούδια, αλλά και διαδρομές στην ποιοτική και έντεχνη σύγχρονη ελληνική μουσική, με την συνοδεία της Ορχήστρα «Μουσικών Χρωμάτων».
Η Χορωδία καταγοήτευσε όλους τους ακροατές, οι οποίοι πολλές φορές με το χειροκρότημά τους εξέφρασαν την επιδοκιμασία τους, κρατώντας τον ρυθμό στα τραγούδια, σιγοτραγουδώντας κι εκείνοι και γενικώς συμμετέχοντας στο πλούσιο και εξαιρετικό πρόγραμμα, υπακούωντας στα κελεύσματα του χαρισματικού μαέστρου κ. Καρούζου.
Κλείνοντας την Εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδος, ο οποίος σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου ειχε την έμπνευση να προσκαλέσει την Χορωδια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Τόνισε επίσης, ότι όσοι παρακολούθησαν την Συναυλία είχαν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί και σε μια αλλη ανθρώπινη πλευρά του δικηγορικού κόσμου. Κι η επαγγελματική δραστηριότητα, όπως είπε, είναι ανθρώπινη, γιατι η δικηγορία έχει ως στόχο την θεραπεία της ζωής του ανθρωπου, μέσα από την εύρεση της αλήθειας και την υπηρέτηση του δικαίου.
Πρόβαλε, ακόμη, το παράδειγμα του εορτάζοντος Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο οποίος ηταν δίκαιος και ενάρετος και κατέβαλε προσπάθειες για την απόδειξη και την ανάδειξη του δικαίου.
“Η Χορωδία μάς ανέβασε στους ουρανούς με την προσευχή”, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, “μας ταξίδεψε με τραγούδια της σε όλο τον κόσμο, όπου έχει ταξιδεύσει και το ελληνικό και το Ορθόδοξο πνεύμα, αφού Ελληνικότητα και Ορθοδοξία ειναι μεγέθη οικουμενικά”.
Με αφορμή δε, το παραδοσιακό τραγούδι “Σαν τα μάρμαρα της Πόλης”, το οποίο τραγούδησε το μέλος της Ορχήστρας και γνωστός καλλιτέχνης κ. Μάνος Κουτσαγγελίδης, επεσήμανε ότι “η Χορωδία μας ταξίδεψε στην Αγιά Σοφιά και στα μάρμαρά Της, που εξακολουθούν να μιλάνε με γλωσσα σιγανή, αλλά και βροντερή, που δεν μπορει να καλύψει ούτε η φωνή του μουεζίνη, γιατι είναι η φωνή της Αλήθειας”.
Τέλος, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Χορωδίας και τον μαέστρο της κ. Δημητριο Καρούζο γιατί με τον ενθουσιασμό και τον παλμό τους, όπως είπε, “μας έκαναν να θέλουμε να πετάξουμε... λιγο ψηλότερα και ολο πιο ψηλα”. Και, επιλέγοντας, τόνισε ότι: “Αυτό μας αξίζει, γιατι ειμαστε Ορθόδοξοι και Έλληνες: να ανεβαίνουμε όλο και ψηλότερα, κατα το θέλημα του Θεού, ο οποίος θέλει “ελκυσαι προς το ύψος τους αυτω βοωντας...”. Μονοι μας δεν μπορούμε να επιτύχουμε τα υψηλά. Γι' αυτό ας τείνουμε χερι προς τον Ουρανό και ας φωνάξουμε, σαν τον Απόστολο Πέτρο: Κύριε σώσον με. Και σαν τον ιερό Ψαλμωδό: ανάγαγέ με εκ του χάσματος της απώλειας”.