Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

«ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ ΜΕΡΑ- ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ- ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Μαγική εικόνα για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων το βράδυ του Σαββάτου 25/2, προσπαθεί να δημιουργήσει ο εμπορικός σύλλογος Χαλκίδας και η περιφέρεια για να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, μικρών εμπόρων τους σχεδιασμούς για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την οριστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Με πρόσχημα την «τόνωση της αγοράς», πήραν απόφαση να ...
εφαρμόσουν το μέτρο της «Λευκής Νύχτας » τη βραδιά του Σαββάτου και επιτρέπουν έτσι στα εμπορικά καταστήματα να μείνουν ανοικτά έως τις 12 το βράδυ, παρατείνοντας το κανονικό ωράριο με πρόφαση τον «χαμό» που θα γίνει από το καρναβάλι. Με πρόσχημα το καρναβάλι βεβαια ο δήμος χαλκίδας θεωρει οτι είναι μια καλή ευκαιρια για ένα ακόμη φόρο και έτσι φορτωσε το καρναβάλι στις πλάτες των καταστηματαρχών, ζητώντας μέχρι και 800 ευρώ με επιείκεια.
 Με αυτό το τρόπο βάζουν πλάτη σε κάθε νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιούν και επεκτείνουν την αντιλαική πολιτική των προ-ηγουμένων κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και έχει εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες της Ε.Ε..
Πρόκειται για απόφαση εξοντωτική για τους εμποροϋπάλληλους και χωρίς κανένα αντίκρισμα για τους αυτοαπάσχολούμενους και μικρού εμπόρους, που στριμώχνονται ολοένα και περισσότερο στον ανταγωνισμό με τα εμπορικά μεγαθήρια. Αυξημένη μπορεί να είναι η προσέλευση στα πολυκαταστήματα, για λογαριασμό των οποίων, άλλωστε, προωθείται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου. Ενώ οι αναδουλειές σφίγγουν τη θηλιά στους αυτοαπασχολουμένους και μικρούς έμπορους και ο κόσμος στενάζει στη φτώχεια του, οι πρόεδροι του εμπορικού συλλόγου και η περιφεριακή αρχή θα μιλήσουν για «απόλυτη επιτυχία» της Λευκής Νύχτας, χωρίς όμως να μπορούν να κρύψουν ότι η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων είναι στα πρόθυρα του λουκέτου,για όσες είναι ανοιχτές ακόμη και από όλο αυτό μόνο οι πολυεθνικές θα κερδίζουν για ακόμα μια φορά.
Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες και Εμποροι γνωρίζουν πολύ καλά πως, όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα "event" και να πραγματοποιήσουν στο κέντρο ή αλλού, μπορεί να φέρουν κόσμο στους εμπορικούς δρόμους, πελάτες όμως όχι. Τους "πελάτες" ή "καταναλωτές", όπως τους αποκαλούν, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, και της σημερινής, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είναι και όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τον μικρό έμπορο.
Κανένας φόβος, καμιά υποταγή – Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια
Σε καλούμε σε κοινή δράση αυτοαπασχολουμένων, μικρών εμπόρων και εμπορουπαλλήλων ενάντια στον κοινό εχθρό μας, τους μονοπωλιακούς ομίλους των πολυκαταστημάτων. Ενάντια στις πολιτικές που απαξιώνουν την ζωή μας, σε καλούμε σε αγώνα μαζί με την αντιμονοπωλιακή συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων. 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ –ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΕΒΕ