Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Προδότες της Χαλκίδας

Τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου Βασίλη Γουρνή 18/9/2017 

Κ. Πρόεδρε, ζητώ το λόγο επί προσωπικού, διότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ενώ δεν υπήρχε κανένα σχετικό θέμα και εν αγνοία μου και ενώ απουσίαζα σε ανειλημμένη υποχρέωση, η οποία είχε προγραμματιστεί ένα μήνα πριν,  την οποία γνωρίζατε, αφού είχα στείλει ονομαστικές προσκλήσεις στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής σας από το Ληλάντιο , αφήσατε επί μισή ώρα να με υβρίζουν, ενώ ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οφείλατε να με προστατεύσετε! Θεωρούσα ότι υπήρχε ανάμεσά μας μία καλή σχέση και αμοιβαία εκτίμηση. Όπως φαίνεται τα γεγονότα με διέψευσαν.

Κ. πρόεδρε στην σημερινή συνεδρίαση για να μπορέσω να απαντήσω σε....
όσα μου καταλογίστηκαν θα ήθελα να φροντίσετε τουλάχιστον να μην με διακόψει κανένας!

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στήθηκε λοιπόν μία θεατρική παράσταση υποκρισίας εναντίον μου, η οποία ήταν και ύπουλη και άνανδρη! Εγώ, αγαπητοί συνάδερφοι στα χρόνια που έχω υπάρξει μέλος του δημοτικού συμβουλίου, παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες μας δεν έχω προσβάλλει ποτέ κανέναν δημόσια. Έχω εκλεγεί 3 διαδοχικές φορές πρώτος όπου έχω κατέβει, χωρίς να είμαι γιατρός  ή δικηγόρος ή γόνος πολιτικής οικογενείας και χωρίς να έχω πίσω μου επιχειρηματικά συμφέροντα. Αν την τελευταία φορά με έστειλαν εδώ 2.000 κόσμος με έστειλαν για αυτό ακριβώς που είμαι: ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ! Στη ζωή μου δε δεν έχω υπάρξει ποτέ ανεπάγγελτος , ούτε περίμενα πολιτικούς διορισμούς! Δεν επιτρέπω λοιπόν σε κανέναν να θίγει την τιμή και την αξιοπρέπειά μου , την δική μου, της οικογενείας μου και της δουλειάς μου!

Κατά τη διαδρομή μου καθώς υπήρξα και αντιδήμαρχος και πρόεδρος σχολικής επιτροπής έχω αποδείξει το χαρακτήρα μου διαχειριζόμενος δημόσιο χρήμα με εντιμότητα και προκαλώ όποιον το αμφισβητεί αυτό να καταθέσουμε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, δημόσια, αύριο το πρωί τα πόθεν έσχες μας. Γιατί η υπηρέτηση των δημόσιων αξιωμάτων έχει διαφορετικά κίνητρα για τον καθένα.

Είναι πρωτοφανές μία πολιτική πράξη ελέγχου νομιμότητας , η οποία ήταν ξεκάθαρη –κρίθηκε από την αποκεντρωμένη,  θα κριθεί από το άρθρο 152 και ενδεχομένως από το συμβούλιο επικρατείας, να δίνει άλλοθι για προσωπικές επιθέσεις! Θεωρώ δεδομένο ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου νομιμότητας από οποιοδήποτε όργανο κρίνει τις προσφυγές, πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους , καθώς κανένας και τίποτα δεν είναι πάνω από τον νόμο! Γιατί πολύ εύκολα ο κ. Καθαροσπόρης ξεχνά τον ρόλο του και την ιστορία του στο θέμα της δημοτικής αγοράς. Και επειδή η ιστορία της δημοτικής αγοράς κρατά δεκαετίες θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Αναγνωστάκη και ενώ είχε βγει άδεια κατεδάφισης, ο ίδιος και οι σημερινοί συνεργάτες του μπήκαν τότε μπροστά στα μηχανήματα του δήμου για να μην κατεδαφιστεί ξεσηκώνοντας παράλληλα τους καταστηματάρχες της περιοχής. Σήμερα όμως έχοντας αλλάξει για πολλοστή φορά παράταξη, άλλαξε και άποψη και είναι υπέρ της κατεδάφισης. Όπως γίνεται αντιληπτό αν δεν ήταν ο κ. Καθαροσπόρης τότε η δημοτική αγορά θα είχε κατασκευαστεί προ δεκαετίας. Εσείς κ. Μπαντούνα ως σύμβουλος του κ. Αναγνωστάκη τη γνωρίζετε καλά την ιστορία!

 Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι η ευθύνη για την έκβαση της πορείας του έργου -είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική -βαρύνει την δημοτική αρχή που είναι υπεύθυνη για τους χειρισμούς. Γιατί αν είχε προχωρήσει η διαδικασία σύννομα και σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό , σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα θέμα συζήτησης. Αλλά επιλέξατε την προσφιλή τακτική σας των απευθείας αναθέσεων που ήδη κρίθηκαν παράνομες. Για την ουσία της προσφυγής θα πω ελάχιστα , αφού όπως προείπα κρίθηκε και θα κριθεί.  

Αν προσπαθούσε να χαρακτηρίσει κανείς με τρεις λέξεις την σημερινή δημοτική αρχή, αυτές θα ήταν: ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ – ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣYΝΔΕΣΕΙΣ! Στη προκειμένη περίπτωση η προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα η δημοτική αρχή, καταμαρτυρά και την αξία που του δίνει! Αρχικά το θέμα εισείχθει ως έκτακτο στην οικονομική επιτροπή που ήταν αναρμόδιο όργανο για να το κρίνει, ψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία για να συζητηθεί και στη συνέχεια αφού ψηφίστηκε αποσύρθηκε αφού ήταν μη νόμιμη η σχετική πλειοψηφία. Στη συνέχεια εισείχθει ως τακτικό θέμα, αλλά όλως περιέργως εμφανίστηκαν ταυτόχρονα 3 αναπληρωματικά μέλη να το ψηφίσουν, για το φόβο των Ιουδαίων, αφού απουσίαζαν τα τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής της παράταξής σας! Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση ήταν τόσο ο κ. Σιόλας ο οποίος και εκείνος το καταψήφισε , καθώς επίσης και ο κύριος Σταματούκος, ένας από τους πιο έμπειρους δημοτικούς συμβούλους, ο οποίος και αυτός δήλωσε άγνοια για τις απευθείας αναθέσεις και επικαλούμαι δημόσια την μαρτυρία του για τον τρόπο που αντέδρασα. Και εδώ θέλω αγαπητοί συνάδερφοι της συμπολίτευσης να απαντήσετε έντιμα στο ερώτημα «Αν σήμερα ήταν δήμαρχος ο κ. Ζεμπίλης και έκανε ακριβώς τους ίδιους χειρισμούς , εσείς τί στάση θα κρατούσατε; Θα το επικροτούσατε, θα το ψηφίζατε ή θα είχατε βγει στα κάγκελα;» Γιατί σε κάθε περίπτωση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

Όσον αφορά στο γιατί έκανα εγώ την προσφυγή,  εμείς στην παράταξή μας λειτουργούμε ως ομάδα και από την στιγμή που στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζε ο κ. Κόρδης την υπέβαλλα εγώ ως όφειλα, αφού ήμουν το μοναδικό μέλος της παράταξής μας. Αν το θέμα ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο θα την υπέβαλλε ο επικεφαλής.

Επί της ουσίας λοιπόν  για να απαντήσω στις προσωπικές μομφές που μου καταλογίστηκαν.  

Όποιος αισθάνεται αχυράνθρωπος και προδότης ας κρατήσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό του. Ευτυχώς ή δυστυχώς,  γνωριζόμαστε πολύ καλά και στη πόλη που ζούμε ο καθένας έχει την ταυτότητά του, η οποία προσδιορίζεται πρωτίστως από το παρελθόν του και τις πράξεις του!  

Σας επιστρέφω λοιπόν τους χαρακτηρισμούς! Ο δήμαρχός μας, για να δικαιολογήσει τον τίτλο του αχυράνθρωπου, έχει εκχωρήσει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες του δημάρχου στον κ. Καθαροσπόρη και έχει κρατήσει για τον εαυτό του μόνο τις εκδηλώσεις! Έχοντας δε επιλεκτική μνήμη ξεχνάει ότι σε τούτη εδώ την αίθουσα ο ίδιος ο κ. Καθαροσπόρης τον αποκαλούσε ηλίθιο! Χαρακτηρισμός που έπαιζε επί μήνες στα τοπικά ραδιόφωνα! Όπως φαίνεται όμως σημασία δεν έχουν οι αξίες και η αξιοπρέπεια!  Η εξουσία ενώνει και δημιουργεί ανίερες συμμαχίες! 

Αφού λοιπόν κ. Καθαροσπόρη έχετε επιδοθεί σε κυνήγι προδοτών , θα σας υπενθυμίσω και εγώ μερικούς από τους προδότες της πόλης που έδρασαν τα τρία τελευταία χρόνια.

·        Προδότες της Χαλκίδας λοιπόν είναι αυτοί που το ένα βράδυ συνάντησαν τον κ. Σάλλα και την άλλη μέρα το ΔΑΡΙΝΓΚ πουλήθηκε στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ έναντι πινακίου φακής… στερώντας από την πόλη 52 στρέμματα! Θα έχει βέβαια μεγάλο ενδιαφέρον όταν θα έρθετε για την αλλαγή χρήσης… θα σας περιμένουμε!
·        Προδότες της Χαλκίδας είναι αυτοί που χωροθέτησαν σκουπιδότοπο μέσα στον αστικό ιστό στον τελευταίο χώρο δίπλα στο νεκροταφείο και ενώ από το υπουργείο τους προτείνουν άλλους χώρους εκτός πόλης εκείνοι επιμένουν να γίνει εκεί! Γιατί άραγε; Μήπως να διαχειρίζονται και τα σκουπίδια που έρχονται από αλλού; Όπως παραδείγματος χάρη της εταιρείας αποβλήτων και ανακύκλωσης «ΝΕΙΛΟΣ» η οποία ξεφορτώνει σκουπίδια από την Αθήνα κάνοντας χαβούζα τη Χαλκίδα;
·        Προδότες της Χαλκίδας είναι αυτοί που έχουν στήσει βιομηχανία απευθείας αναθέσεων, αγνοώντας τις διαγωνιστικές διαδικασίες και ανάγοντας 1-2 επιχειρηματίες σε αποκλειστικούς αναδόχους, για ό,τι κινείται μέσα στο Δήμο, τη στιγμή που ο υπόλοιπος επιχειρηματικός κόσμος της Χαλκίδας στενάζει!
·        Προδότες της Χαλκίδας είναι αυτοί που σπαταλούν εκατομμύρια στην αυτεπιστασία και κατεβάζουν το 4ο ντροπιαστικό τεχνικό πρόγραμμα χωρίς καμία εγγραφή για τα τοπικά διαμερίσματα.
·        Προδότες της Χαλκίδας είναι αυτοί που ψήφισαν την αλλαγή σχεδίου εισόδου της πόλης και στο τέλος κατασκεύασαν τον πακιστανικό κόμβο!
·        Προδότες της Χαλκίδας είναι αυτοί που ενώ έχουν εξαφανιστεί μηχανήματα χιλιάδων ευρώ από το εργοτάξιο και ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα κάνουν ΕΔΕ, τελικά δεν έκαναν τίποτα και συνεχίζουν να πληρώνουν τα τέλη χρήσης των ανύπαρκτων μηχανημάτων!
·        Προδότες της Χαλκίδας είναι αυτοί που «ξέχασαν» μέσα στις νόμιμες προθεσμίες να αποζημιώσουν τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα,  με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους και η πόλη να χάσει οικόπεδα φιλέτα, όπως το μακαρονάδικο.

Και επειδή αναφερθήκατε κ. Καθαροσπόρη στην κομματική μου προέλευση και με αποκαλέσατε παιδί του κομματικού σωλήνα, θα ήθελα να απαντήσω και ως προς αυτό.  Εγώ ανήκω σε ένα πολιτικό χώρο στον οποίο έχω δώσει πολλά και δεν έχω ζητήσει ποτέ τίποτα και δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα!  

Προδότες όμως αυτού του χώρου είναι αυτοί που με πρόσχημα προσωπικές διαφορές, αλλά ουσιαστικά για την εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων, και ενώ θέλουν να λέγονται νεοδημοκράτες, έκαναν δήμαρχο της Χαλκίδας τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και δημοτικούς συμβούλους τη μισή νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ. Και στο τέλος προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, έσερναν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους, στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για να κρατήσουν τα προσχήματα! Η απόλυτη πολιτική ξεφτίλα!

Αφού λοιπόν διαλέξατε πρώτοι το πρόκριμα με το οποίο θα πάτε στις επόμενες δημοτικές εκλογές, δηλαδή την προσφυγή ενός δημοτικού συμβούλου που αποκάλυψε την προχειρότητα και τον κακό χειρισμό από πλευράς σας, ενός τόσο σοβαρού θέματος, προτείνω εμείς να  κατεβούμε στις εκλογές με πρόκριμμα το σχήμα αυτό με τους πολλούς προδότες της πόλης που προανέφερα! Και επειδή υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού της Χαλκίδας θα δούμε ποιος θα κερδίσει! Και αν τελικά αυτή η πόλη διαχρονικά πρέπει έχει ένα προδότη, σας ενημερώνω ότι αυτόν τον προδότη μπορεί να τον λένε Βασίλη αλλά σίγουρα δεν τον λένε ΓΟΥΡΝΗ!