Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Καλημέρα

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες.
Να έχουμε την υγειά μας όλοι και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Στο κάτω κάτω για τα υπόλοιπα φροντίζουν οι άνθρωποι της εξουσίας. Τους ψηφίζουμε μία φορά στα 4 χρόνια, αλλά αυτοί δουλεύουν νύχτα μέρα για το καλό μας.
Ιδρώνουν καθημερινά για μας και θα πρέπει να ευχόμαστε να τους έχει καλά ο θεός.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, όλοι για το καλό μας φροντίζουν. Από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα μέχρι και την κυρία ή τον κύριο που έχουν τον τίτλο του....
πολιτευτή!!!! Αν είσαι μια φορά υποψήφιος σε κάποιες εκλογές, τότε είσαι ο κύριος πολιτευτής!!!
Είσαι πρόεδρος στο σύλλογο Αστραπίτσας; Τότε είσαι ο κύριος πρόεδρος και έχεις θέση στα επίσημα κάποιας εκδήλωσης!!!
Έχουμε καταντήσει μια χώρα προέδρων, μια χώρα πολιτευτών, μια χώρα που ακόμη και στα μνημόσυνα, είναι περισσότεροι "οι επίσημοι" από τους συγγενείς και φίλους!!!
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα πάει ποτέ μπροστά αυτή η χώρα.
Αυτά δεν σημαίνουν μόνο στο χώρο της πολιτικής κάθε βαθμού, αλλά και στο ποδόσφαιρο.
Εκεί να δείτε επισήμους!!! 
Κάνει εκδήλωση η ΕΠΣΕ και έχουμε πανικό στις πρώτες σειρές των καθισμάτων. 
Έχουμε και τα ταμπελάκια πάνω στα καθίσματα που μας ενημερώνουν πως εκεί είναι για τος επίσημους!!!!!!! Έχουμε βράβευση αθλητών, διαιτητών και ποδοσφαιριστών και όλοι αυτοί είναι κάπου στην γαλαρία, ενώ στην πρώτη σειρά, είναι η κυρία και ο κύριος για να μην κουραστεί να πάει για να βραβεύσει αυτόν που κάτι καλό έκανε!!! Στην πρώτη γραμμή αυτός στα γήπεδα, στην τελευταία σειρά των καθισμάτων στην εκδήλωση!! Γιατί;
Γιατί απλά είμαστε μαλάκες. Γιατί θέλουμε μπροστά και θέλουμε να αποκαλούμε επισήμους, αυτούς που έβαλαν το χεράκι τους και γάμ....αν μια ολόκληρη χώρα, έναν τόπο και τα πάντα.
Όποιος παρεξηγηθεί ας πάει να κάνει τα παράπονα, στους άνεργους, στους φτωχούς, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, σ΄ αυτούς που έχουν ένα πρόβλημα υγείας και χρειάσθηκαν το νοσοκομείο, σ΄ αυτούς που θέλουν καθαρή την γειτονιά τους, σ΄ αυτούς που θέλουν να δουλεύει το μαγαζί τους, αλλά βάζουν λουκέτο, στα παιδιά που θέλουν ένα γήπεδο ή ένα κλειστό στην πόλη τους και πολλά άλλα.
Καλό Σαββατοκύριακο κύριοι, αλλά ας το καταλάβουμε επιτέλους. Αυτές οι κυρίες και οι κύριοι, μόνο επίσημοι δεν είναι. Κι όμως. Ακόμη και στην εκκλησία, ακόμη και στον ιερό ναό, έχουν τον δικό τους χώρο και καμαρώνουν γι΄ αυτό. Αυτοί που οδήγησαν τον λαό στην πείνα και είναι χιλιάδες σήμερα οι άνθρωποι που πάνε στα συσσίτια της εκκλησίας, αυτοί είναι και πάλι πρώτη μούρη, ενώπιον Θεού και ανθρώπων!!!!
Εμείς επειδή τους αγαπάμε, πραγματικά τους φτύνουμε για να μην τους ματιάσουμε. Ναι το κάνουμε, γιατί από την πολύ καλοσύνη, οι άνθρωποι της κάθε εξουσίας, είναι ευαίσθητοι και τους πιάνει το μάτι γενικότερα!!!