Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ραδιοφωνικά

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, ο καθένας έχει μία άποψη για τον χώρο του ραδιοφώνου και μπορεί να την καταθέτει. Είναι όμως άδικο να μην λες δημόσια την άποψή σου και την ίδια στιγμή να κατηγορείς στα μουλωχτά, αυτούς που την λένε δημόσια.
Εδώ και χρόνια ακούμε διάφορα, αλλά δεν αλλάξαμε άποψη.
Στο παρελθόν είχαμε κατηγορηθεί, επειδή και το λέγαμε και το κάναμε, πως τίποτα δεν πρέπει να κάνουν δωρεάν οι ραδιοφωνατζήδες, γιατί στο τέλος θα ρίξουν τον πήχη χαμηλά και δεν θα μπορούν να σταθούν στο χώρο ή απλά θα τους έχουν κακομάθει όλους στο τζάμπα και θα την πληρώσει το ραδιόφωνο. Τότε κάποιοι οι οποίοι πραγματικά άξιζε να είναι στον....
αέρα του ραδιοφώνου έλεγαν στην πιάτσα πως δεν ακολουθούν "την σχολή Γκάρα".
Ο καιρός πέρασε και όλο και περισσότεροι εμφανίσθηκαν στο χώρο κι αν θέλετε ο καθένας ακολουθούσε τους κανόνες της "δικής του σχολής"....
Έτσι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έβαζαν αυτά που έπρεπε στα ταμεία τους, οι ραδιοφωνατζήδες έπαιρναν ότι έβρισκαν, αν το έβρισκαν και φτάσαμε στο σημείο, άνθρωποι επιχειρηματίες στο χώρο του ποδοσφαίρου να έχουν την απαίτηση να μην πληρώνουν ούτε 20 ευρώ το μήνα αλλά να μιλάνε στα ραδιόφωνα και να τους ανεβάζουν φωτογραφίες στις ιστοσελίδες και τα blog δωρεάν, ίσως επειδή είναι ωραίοι, αλλά η αλήθεια είναι πως έτσι τους μάθαμε.
Μέσα από τον ραδιοφωνικό αέρα, έγιναν πολλοί μάγκες και οι περισσότεροι δεν το άξιζαν.
Κανένα μέτρο, καμία  αξιολόγηση και φουλ προβολή, ανθρώπων και καταστάσεων.
Την πλήρωσε το ραδιόφωνο και οι ραδιοφωνατζήδες κι αν θέλουν ας βγούνε να πούνε την αλήθεια.
Γίναμε οι νεκροθάφτες ο ένας του άλλου και κάναμε μάγκες πολλούς στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και της πολιτικής. 
Γιατί; Γιατί απλά έκαναν την δουλειά τους, αφού προσφερθήκαμε δωρεάν να τους αναδείξουμε.
Καλά να πάθουμε. Το κακό είναι πως ακόμη και μετά από όλα αυτά, βλέπουμε το ίδιο έργο.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, εμείς δεν αλλάζουμε την άποψή μας.
Μπορεί να είναι αργά, μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, αλλά ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ κλπ, κάποιοι εξακολουθούν να έχουν το εισόδημά τους, επειδή "τους μαθαίνουν όλοι" μέσα από τον αέρα του ραδιοφώνου και γενικότερα από τους ανθρώπους της ενημέρωσης.
Αυτούς λοιπόν τους εμφανίζουμε ως εργάτες, εθελοντές και άλλα τέτοια σχετικά, ενώ στην ουσία είναι "επιχειρηματίες" στον τομέα τους και μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Για πείτε μας έναν ραδιοφωνατζή ο οποίος βάζει στην τσέπη του, από αυτό που κάνει 500-600 ή κάτι παραπάνω σε ευρώ το μήνα; Για πείτε μας πόσοι άνθρωποι της ενημέρωσης γενικότερα βγάζουν αυτά τα χρήματα; Δεν θα απαντήσω σε αυτό το ερώτημα εγώ, γιατί το έχω απαντήσει εδώ και χρόνια.
Συγνώμη αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει πολύ τα τελευταία χρόνια.
Οι άνθρωποι της ενημέρωσης εξυπηρετούν προσωπικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα μόνο και μόνο για να είναι στον αέρα του ραδιοφώνου ή για να γίνουν φίρμες και αναγνωρίσιμοι.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, χαϊδεύουμε τον καθένα που θα μπορούσε να δώσει κάτι κι ας μην το αξίζει. Έτσι τους μάθαμε και αυτό μας αξίζει. Δεν θα το κάνουμε ποτέ.
Θα παραμείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας κι ας μας κατηγορούν παράγοντες, προπονητές, διάφοροι διευθυντές και παρατρεχάμενοι, αλλά και άνθρωποι της ενημέρωσης.
Θα κλείσω γράφοντας κάτι που κάποιοι θα το πάρουν στραβά και θα με βρίζουν, αλλά ελάχιστα μ΄ ενδιαφέρει.
Δεν θ΄ αλλάξουμε άποψη για το θέμα, αφού ξέραμε πως με την πρακτική που ακολουθούσαν οι ραδιοφωνατζήδες και όχι μόνο θα φτάναμε στο σημείο, να έχουμε έναν τεράστιο σε μέγεθος "οίκο ανοχής" στην ενημέρωση και μοιραία θα γινόμασταν όλοι πουτάνες και ανάλογα θα υπήρχαν οι φτηνές και οι λιγότερο φτηνές. Θα υπήρχαν και λίγες ακριβές, αλλά πάντως πουτάνες.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, δεν μας ενοχλεί καθόλου ο χαρακτηρισμός.
Ενοχλεί αυτούς που ήθελαν να έχουν με το μέρος τους όσες περισσότερες πουτάνες μπορούσαν, για να κάνουν την δουλειά τους. Πουτάνες είναι κι αυτοί, αλλά κρυφές. Ήρθε η ώρα να τους παρουσιάσουμε για να μην πουλάνε παραμύθι. Εμείς δεν αλλάζουμε και καλούμε και τον κάθε ραδιοφωνατζή ή άνθρωπο της ενημέρωσης, να μην κάνει τίποτα για την ψυχή της μάνας του.
Καλημέρα σας.