Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ Δ΄ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Το πρωί της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών 18 Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενετείρας του Βασιλικό Χαλκίδος, συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη και των Διακ. Ευγενίου Τσάλλα και Πορφυρίου Γερμανού.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχε και κοινώνησε των ιερών Μυστηρίων πλήθος ανθρώπων, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, με αφορμή την φράση του ιερού Ευαγγελιστού «ήνεγκα τον υιόν μου προς σέ», αναφερθείς στο χρέος της προσαγωγής των παιδιών στον Χριστό από τους γονείς, ενώ αμέσως μετά ...
προεξήρχε στα μνημόσυνα κεκοιμημένων Ενοριτών.
            Μετά την Θεία Λειτουργία μετέβη στην Πλατεία Πελοποννησίων στη Χαλκίδα, όπου προεξήρχε στην επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του Ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, ενώπιον της προτομής του, κατόπιν πρωτοβουλίας του δραστηρίου Συνδέσμου Πελοποννησίων Ευβοίας και παρουσία των Αρχών του Νομού και της Πόλεως.
            Την προηγουμένη ημέρα, Σάββατο 17 Μαρτίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος είχε λειτουργήσει στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών της Ενορίας, αλλά και ευρύτερα της Πόλεως Χαλκίδος, ενώ προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και στη συνέχεια τέλεσε και το ιερό τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Σταύρου Φρυγανιώτη και συλλυπήθηκε τους οικείους του.
            Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σκούρτων Βοιωτίας.
Το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος είχε χοροστατήσει κατά την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου και κήρυξε τον θείο λόγο με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.