Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Γραφείο αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τη συμμετοχή 600 περίπου προσκυνητών πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 20 Μαΐου 2018, η 3η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Π.Ε. Εύβοιας.  
Η πεζοπορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00 από τον Άγιο και διεξήχθη σε διαμορφωμένο και σηματοδοτημένο δασικό μονοπάτι μήκους 18 χλμ. Η μεταφορά των προσκυνητών έγινε με μισθωμένα λεωφορεία της Π.Ε. Εύβοιας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής διανεμήθηκαν αναμνηστικά καπέλα, δυναμωτικές τροφές, νερό και χυμοί.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, ....
Ιστιαίας και Β. Σποράδων, το ΕΚΑΒ Εύβοιας, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας, τη Δ' Κ.Ο.Σ.Ε, την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης. 
Ο Φάνης Σπανός, με το πέρας της διαδρομής, δήλωσε:
«Η προσκυνηματική μας διαδρομή προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει τη φύση, την άθληση, την παρέα και όλα αυτά υπό τη σκέπη και την προστασία του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου. Η πέραν κάθε προσδοκίας συμμετοχή, μας δείχνει όχι μόνο ότι οι Ευβοείς έχουν αγκαλιάσει τη δράση, αλλά και ότι πλέον μπορούμε να μιλάμε για έναν θεσμό με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.»